Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Bahçeli'den Türkeş açıklaması

Grup çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 11:20:12

Bahçeli'den Türkeş açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Grup çıkışında konuşan Bahçeli, Türkeş ile ilgili bir soruyu yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Hürriyet'e verdiği röportajda "Bahçeli'nin anayasa ve başkanlık sistemi konusundaki ani yardımını sorgulama" girişimini hatırlatan gazetecilere şu açıklamayı yaptı.

"Bir kere okudum değerlendirmeyi AKP'ye bırakıyorum, özellikle 64. hükümetinin kuruluşu sırasında MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlendirilirken Ahmet Davutoğlu'nun yardımcısı olması görevine giden süreci Ahmet Davutoğlu anlatırsa her şey gün yüzüne çıkacaktır"

NE OLMUŞTU?

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın referandumda yenildiğini hatırlatarak AKP'nin dikkatli olması gerektiğini savundu. Türkeş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'başkanlık sistemi' tartışmalarını tekrar gündeme getirdiği için teşekkür ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelihakkında "Sayın Bahçeli bunu aniden gündeme attı ve bize yardımcı oluyor. Peki çok teşekkür ederiz ama Sayın Bahçeli muhalefetteki bir partinin genel başkanıdır. ‘Aniden niye bize yardımcı oluyor' diye düşünmemiz gerekir" dedi. "Referandumda aynı yüzde 49.5'u aldığında seçimi kaybettin demektir" ifadesini kullanan Türkeş, "Referandumu kaybetmek cumhurbaşkanının yasal ve meşru olduğunu tekrar tartışmaya açar. AK Parti'nin buna dikkat etmesi lazım" diye konuştu.

28 Ağustos 2015'te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçici seçim hükümetinde görev alması yönündeki teklifini kabul eden, MHP'den ayrılarak AKP'ye geçen Tuğrul Türkeş, eski lideri Bahçeli'nin başkan yardımcılığı istediğine dair iddiaları değerlendirdi. Türkeş, "Eğer medyanın speküle ettiği gibi müşahhas bir talebi varsa bu açıkçası beni daha rahatlatır" dedi. "Meclis'te 40 milletvekiliyle iktidar partisine bir zarar veremezsin ama yanlış bir adım attırırsan referandumda yüzde 49 dahi alsa AK Parti referandumu kaybetmiş olur" diyen Türkeş, "Ben parti içinde de bunu söylüyorum. AK Parti'nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir" ifadesini kullandı.

Haber Ara