Dolar

32,5657

Euro

34,7317

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Bahçeli'den Pensilvanya tepkisi: Oyunlarına kanmayız

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Temiz duygularla Ankara’ya gelen delege kardeşlerim, oyunu görün. Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayınız, paralel işbirlikçisi maskeli siyaset bezirganlarına aldanmayınız.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 21:24:16

Bahçeli'den Pensilvanya tepkisi: Oyunlarına kanmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP'nin hiçbir oyuna gelmeyeceğini, hiçbir operasyona boyun eğmeyeceğini söyledi.

MHP'de Çağrı Heyeti'nin düzenlediği kurultayı eleştiren Bahçeli, "Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ve pervasızlıkla sözüm ona parti tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. Vay zavallılar vay; bu kadar mı küçüldünüz, bu kadar mı şuur kaybına uğradınız?" dedi.

Bahçeli, tüzük değişiklikleri için Dernekler Kanunu ile Türk Medeni Kanunu uyarınca toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun aranacağını belirterek, bu rakamın 809 olduğuna işaret etti, kurultayın geçersiz olduğunu bildirdi.

"Ankara'ya gelen delege kardeşlerim..."

Çağrı Heyeti'nin düzenlediği kurultaya katılan delegelere seslenen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Şu keyfe ve cürete bakınız, 10 Temmuz'da Olağanüstü Büyük Kurultayı sözde seçilmiş divan yapacakmış. Biz de sadece misafir olarak katılacakmışız. Türk siyasetinde böyle bir kepazelik ne görülmüş, ne de duyulmuştur. Söylenecek çok söz vardır. 19 Haziran oyunu tam olarak deşifre etmiştir. Ve bize düşen hem oyunu bozmak hem de oyuncuları rezil rüsva etmektir. Temiz duygularla Ankara'ya gelen delege kardeşlerim, oyunu görün, oyunun sinsiliğini ve kahpeliğini anlayın. Bizim ne meselemiz varsa, neyi istiyorsanız ve ümit ediyorsanız, bunların hepsini kendi aile içimizde çözeriz, dava hukuku çerçevesinde hallederiz. Pensilvanya'nın oyunlarına kanmayınız, paralel işbirlikçisi maskeli siyaset bezirganlarına aldanmayınız."

"Asla teslim etmeyeceğim"

Bahçeli, MHP Genel Başkanı olarak, davanın namusunu kendi namusu bildiğini, bu kutlu hareketi asla mütecaviz ellere, müptezel emellere bırakmayacağını ve asla teslim etmeyeceğini bir kez daha ilan ettiğini sözlerine ekledi.

"Bizde yanılgı yok ama diğerleri biraz düşünmeli"

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan'ın partiden ihracına yönelik başvuruların Yargıtay tarafından iptaline ilişkin karara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, MHP'nin, Oğan'ı ihraç ettiğini ve 23. Asliye Hukuk Mahkemesinin de Merkez Disiplin Kurulunun bu kararını bozduğunu hatırlattı.

Karar üzerine MHP'nin Yargıtaya başvurup kararı beklediğini ifade eden Bahçeli, "Kasım 2015'den beri Yargıtayda bir karar oluşmamıştır. Geçen haftaki sorunuz da eğer 10 Temmuz'a kadar Yargıtay bu kararı verirse üyeliğini tazeleriz ondan sonrada tüzük gereği ne yapacaksa yapar. Şimdiki durumda bunu gerektiriyor. Yani bizde yanılgı yok, ama diğerlerinin biraz düşünmesi lazım." diye konuştu.

"Gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacak"

Tüzük değişiklikleri ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından bir iptal beklenip beklenmeyeceği sorusu üzerine Bahçeli, "Sürprizlerimiz olacak bekleyin biraz" yanıtını verdi.

Bahçeli, muhaliflerle ilgili herhangi bir disiplin sürecinin yaşanıp yaşanmayacağı sorusu üzerine "Medyanın bu yüksek desteği... Kongrelerin karambolde yapıldığı bir yerde ihraç talebiyle birisini göndersek ertesi gün onu kahraman yaparsınız, onu milletin başına bela edersiniz. Onun için o aklımda duruyor gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara