Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yüzde 60'lık blok hesabına tepki gösterdi ve 'yüzde 60 blok' ifadesi için 'Boş laf bunlar' değerlendirmesinde bulundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 01:02:41

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun MHP'yi koalisyon matematiğinde HDP ile yüzde 60 blokta saymasına Bahçeli'den çok sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu'nun "yüzde 60 blok" çıkışı için "boş laf" diyen Bahçeli, HDP ile direkt ya da dolaylı koalisyon ihtimalleri için de net konuştu: "HDP'li hiçbir formül gündemimizde değil. PKK'nin siyasi kuryesi ile aynı blokta olmayız. CHP'nin HDP'ye ikna teşebbüsü zaman israfı."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin olarak açıklamalarda bulunarak, Kılıçdaroğlu'nun gündeme taşıdığı CHP, MHP ve HDP'den oluşan yüzde 60'lık blok koalisyon önerisini eleştirdi.

Bahçeli ayrıca HDP'yi 'PKK'nın siyasi kuryesi olarak' nitelendirerek, kan dökenlerin meşruiyet kazanmasına MHP'nin hizmet etmeyeceğini açıkladı.

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Etik Haber'e konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şu değerlendirmeleri yaptı:

Azınlık Hükümet'i sonuçsuz

"Bizim kategorik itirazlarımız yok, sadece ilkelerimiz var. Koalisyona gireriz değil, sadece konuşmaya başlarız. Azınlık hükümeti formülü sonuçsuzdur ve doğru değildir.

HDP'li hiçbir formül gündemimizde değil

HDP'nin içinde yer alacağı veya destek vereceği her formül bizim dışımızda ve gündemimizde değildir.

Yüzde 60'lık blok boş laf

Yüzde 60'lık bloktan bahsediliyor. Bu bize göre boş laftır. Oranların toplamıyla hükümet kurulacaksa, ne ilkeye, ne ahlaka, ne de haysiyete ihtiyaç vardır.

PKK'nin siyasi kuryesi ile aynı blokta olmayız

Kundaktaki bebekleri kurşunlayan, Mehmetçikleri, polisleri ve masum binlerce vatandaşımızı acımasızca katleden bir terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz? Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast eden mihraklarla işimiz ve münasebetimiz katiyen olmaz.

Kılıçdaroğlu hadiseye çok yanlış bakıyor

CHP Genel Başkanı hadiseye çok yanlış taraftan bakmaktadır. CHP sözcüleri ezbere konuşmakta ve havanda su dövmektedir.

CHP'nin HDP'ye ikna teşebbüsü zaman israfı

Bizim HDP konusunda ikna edilmemiz olmayacak bir şeydir. CHP bu çerçevede fazlaca emek sarfetmesin. Böylesi bir teşebbüse heves edenler sadece zamanlarını israf etmekle kalmazlar, Türkiye'ye de haksızlık ederler. Milliyetçi Hareket Partisi kan dökenlerin, bundan pişmanlık duymayanların, küresel plan ve projelere tetikçilik yapan kiralık katillerin hiçbir şart altında meşruiyet kazanmalarına hizmet etmez."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara