Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na ağır cevap

Star gazetesinin haberine göre MHP lideri Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun 'Başbakan sen ol' teklifine oldukça sert bir cevap verdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 01:56:53

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na ağır cevap

Kılıçdaroğlu'nun, CHP-MHP koalisyonu için, 'Başbakanlığı vermeye hazırım' önerisi yaptığı MHP lideri Bahçeli kapıları kapattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon için başbakanlık önerisinde bulunduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Kırmızı çizgi ile kırmızı plakayı karıştırmayın'' yorumunu yaptı.

Bahçeli'nin MHP-CHP koalisyonuna HDP'nin ya da dışarıdan başka milletvekili grubunun destek verecek olması nedeniyle bu öneriye kapalı olduğunu daha önce de açıkladı. Muhalefetin bir araya gelerek koalisyon kurması zorlaşırken AK Parti ile MHP arasında birbirini daha önceden tanıyan kurmaylar arasında görüşmelerin sürdüğü, MHP'nin net tavrını önümüzdeki hafta yapılacak hükümet görevlendirmesinin ardından kamuoyona bir kez daha açıklaması bekleniyor.

"KIRMIZI PLAKA UYARISI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Başbakan Bahçeli olsun'' önerisinin ardından CHP ile koalisyon kurulması yönündeki taleplere karşılık da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu rakamın yeterli olmadığını, HDP'nin dışarıdan ve içeriden hiçbir şekilde desteğini almalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Bahçeli kurmaylarına, ''Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Kırmızı çizgi ile kırmızı plakayı karıştırmayın'' uyarısı yaptı.

"AK PARTİ İLE YAKINLAŞMA"

AK Parti'de, CHP ile koalisyon yerine MHP'li koalisyon fikrine yakın görünüyor. AK Parti kurmayları ile MHP kurmayları birbirini daha önceden tanışan isimler arasında perde arkasında görüşmelerin sürdüğü ifade edilirken, bu görüşmelerin aracılık şeklinde değil de partilerin kırmızı çizgilerinin nasıl yumuşatılacağı üzerine olduğu belirtiliyor. AK Parti kurmayları, MHP'nin kırmızı çizgi olarak belirttiği çözüm süreci, 4 bakan ve cumhurbaşkanının anayasal sınıra çekilmesi isteklerinin aşılabileceği görüşünü dile getiriyor. Buna göre, çözüm sürecinin hükümet mecraından çıkarılarak Meclis'e kaydırılması,  bir süredir İmralı randevularının gerçekleşmemesi, sürecin askıya alınması bunun bir işareti olarak görülüyor. Yine 4 bakanın yargılanması işi Meclis'in açılmasının ardından Meclis'te yeniden soruşturma komisyonu kurularak gündeme getirilecek. AK Parti kurmayları, cumhurbaşkanının seçimle geldiğini belirterek, anayasada yetkileri kullandığını ve cumhurbaşkanının koalisyon pazarlıklarının dışında tutulmasını istiyor.

"PKK İLE AYNI MASAYA OTURMAYACAĞIZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, HDP'lileri PKK'nın Meclis'teki uzantıları olduğunu ve şirinlik muskası takmış canavarlar olduklarını söyledi. Yalçın, MHP'nin şartının açık olduğunu belirterek, PKK'nın silah bırakmasını ve devlete teslim olmasını istedi. Yalçın, MHP'nin PKK ile aynı masaya oturmasını istemenin andavallık olduğunu söyledi. Yalçın, yazılı açıklamasında HDP'nin desteklediği bir koalisyon iddiasını sert bir dille yalanladı.

"ŞİRİNLİK MUSKASI TAKMIŞLAR"

PKK'nın Meclisteki uzantılarının şimdi taktıkları şirinlik muskasının arkasında bir canavarlığın gizlendiğini belirten Semih Yalçın, ''MHP'nin şartı açıktır: Öncelikle terör örgütü kayıtsız şartsız silah bırakmalı ve devlete teslim olmalıdır. PKK, Türk milletinin dışında suni bir millet yaratma çabasından vazgeçmelidir'' dedi.

"ÖCALAN'A SERBESTLİK İSTEYECEKLER"

HDP'nin seçimden sonra Türkiye partisi rolü oynadığını vurgulayan Yalçın, ''Takındıkları demokrasi maskesinin arkasında ayrılıkçılık, bölücülük gizlenmektedir. HDP hâlâ Kandil'den talimat almakta, İmralı canisine yaslanmaktadır. Söz gelimi koalisyon görüşmeleri için masaya oturduklarında ilk şartları bebek katilinin serbest kalması olacaktır'' diye konuştu.

Haber Ara