Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

Bahçeli'den Kandil açıklaması

Devlet Bahçeli 'Kandil yöresinde önemli hedefler darmadağın edilmiş PKK'nın başına yıkılmıştır' dedi. Bahçeli, ayrıca Erdoğan'ın tekrar cumhurbaşkanı olması halinde kendisinden bri taleplerinin olmayacağını da söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-20 23:27:23

Bahçeli'den Kandil açıklaması

ATV, A Haber, A News ve A Haber Radyo ortak yayınında Sayın Şebnem Bursalı'nın sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

- (Kandil'e operasyon) "Zannediyorum şu andaki müdahaleleri, basın yoluyla elde ettiğimiz bilgiler, TSK'nin ve hükümetin yaptığı açıklamalar çerçevesinde Kandil yöresinde önemli hedefler darmadağın edilmiş PKK'nın başına yıkılmıştır. Şimdi orada bu devam etmektedir. Buna karşı PKK'nın dayanma gücü kalmayacaktır ve dolayısıyla ya kaçacaklar ya teslim olacaklar ya da gereği yapılarak oraya bayrak dikilecektir."

- (Cumhur İttifakı) "Tamam, seçim bitti, hadi eyvallah. Böyle bir şey olmaz. Seçimin oluşmasına, sonuç alınmasına katkı sağlayan, ondan sonraki kurumsal yapının oluşmasına da katkı sağlamak mecburiyetindedir. MHP, bu sistemin oluşmasında, kararların alınmasında, düşüncesinin gelişiminde hiçbir beklentisi olmamıştır. Eğer Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, Allah nasip ederse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey seçildiği takdirde bizim ondan bir beklentimiz, bir talebimiz olmayacaktır. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, mecliste denetim ve denge görevini yaparken elden gelen her türlü gayreti, fedakarlığı ve uyarıları yaparız."

- (FETÖ ile mücadele) "Bu FETÖ hareketinin kökü kazınmalıdır. Bunun sekiz ayağı vardır, siyasi ayağı da gündeme gelmelidir."

- (24 Haziran seçimleri) "Cumhurbaşkanlığı seçimini Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanır. Gecesini gündüzüne katarak, bunu anlatmak için milletin huzurunda oldu. Bu emeğin bir karşılığı olması lazım. Millet bunu takdir eder. Milletimiz, bir sistemin oturması açısından tecrübeli bir şahsın cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmesinde yarar vardır diyerek oy verecekleri kanaatindeyim."

Haber Ara