Dolar

32,5453

Euro

34,8716

Altın

2.428,09

Bist

9.645,02

Bahçeli'den Halep çağrısı

İnsani Yardımların dahi ulaştırılamadığı Halep için çağrıda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 10:41:52

Bahçeli'den Halep çağrısı

TİMETURK | HABER MEKREZİ
PINAR HİLAL BALTA

Grubunda açıklamalarda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Halep için çağrıda bulundu. Bahçeli "Halep'in kader çizgisiyle Anadolu coğrafyasının kaderi ayrı değildir. Yollarımız kesişmektedir. Halep emniyette değilse, Antep ve Hatay elbette tehdit altındadır" dedi.

İşte o ifadeler:

"Suriye metruk bir tekne gibidir. Bu teknenin dümeni bozuk, yakalandığı fırtına azgındır. Halep kan ağlamaktadır. İnsani yardım konvoyları, hastaneler, masum canlar hedef alınmaktadır. Ateşkes sağlanmazsa Halep imha olacaktır, devasa bir kültür medeniyeti adeta ölüme terk edilmiştir. Halep'in baskı ve zulümden kurtulması hem kardeşlik hem hassasiyetler gereğince acil ve zorunludur. Meseleye bakışımız yabancılarınki gibi olmamalıdır. Çünkü Halep'in kader çizgisiyle Anadolu'nun istikbali ayrı ve uzak değildir. Kaderimiz örtüşmekte, yollarımız kesişmektedir. Halep tehlikedeyse Gaziantep, Hatay tehlike altındadır. 911 kilometrelik sınırımız olan Suriye'nin 6 yıla yaklaşan iç savaş ortamı ülkemize az ya da çok tesir etmiştir. Türkiye'nin kontrolsüz savrulmalara müdahil olması kaçınılmazdır. Tam tersi bir durum ülkemizi daha da pasif hale sokacak, cinayet oyunlarına karşı savunmasız bırakacaktır.

Dünyanın bir ucundan kalkıp gelen ülkelerin Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulak tıkaması işgüzarlıktır. Komşu ülkelerimizin geleceğini tayin yetkisini kendilerinde gören aymazlar, Müslümanların canına, ırzına kast eden cahiller abidesidir. Huzur içinde bulunan coğrafyalara kanlı ambargolar koyan ülkelerin sahtelikleri bardağı çoktan taşırmıştır. Bunlar İslam alemine fitne aşılamıştır. Özgürlük ve demokrasi çığırtkanları önce ortak değerlerimizi benimsemizi ertelenemez bir ihtiyaçtır. İslam toplumlarının Haçlı projelerinin istilasından kurtulup belini doğrultması elzem hale gelmiştir. Türkiye'nin çevresinden kendini soyutlamasının doğru olmadığı gibi mümkün de değildir. Tarihin ve coğrafyanın milletimize yüklediği sorumluluklar vardır. Bu sorumluluklar ABD istedi, Almanya buyurdu, Fransa zorladı diye kesinlikle ihmal edilmeyecek, yol sayılmayacaktır."

HALEP'TE NE OLDU?

ABD ve Rusya arasında 12 Eylül'de varılan ateş kesmemesine rağmen "ateşkes" şeklinde tanımlanan, reklamı yapılan anlaşma ABD'nin Esed askerlerini (17 Eylül) Esed'in de BM insani yardım tırlarını (19 Eylül) vurmasıyla sona ermişti ve zaten Halep'e insani yardım ulaştırmak için imzalanmıştı. Fakat 18 Eylül'e kadar sınırda bekletilen tırlar Esed rejiminin izin vermemesi sebebiyle Halep'e ulaşamamıştı. O gün akşam sınırdan geçen tırlar 19 Eylül günü de vurulmuştu.

(Tırlardan bir kare)
tt_1

Haber Ara