Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Bahçeli'den Gülen çıkışı ve Macron eleştirisi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Suriye konusundaki tavrına 'küstah ve küçültücü bir erdemsizlik' diyerek tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fetullah Gülen için de 'Başına çuval geçirilip getirilmeli' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-03 11:37:26

Bahçeli'den Gülen çıkışı ve Macron eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un Paris'te YPG'lileri ağırlaması ve Suriye konusunda Trump'ın "çekilme" açıklamasının ardından 'yedek kulübesinde bekler gibi' ortaya çıkmasını eleştirdi. 

Bahçeli, Fetullah Gülen için de "Pensilvanya'daki zat'ın başına çuval geçirilip getirildiğinde proje sahiplerinin emelleri boşa çıkacaktır" dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamarı:

FRANSA'YA SERT TEPKİ

Afrin temizliğinden hemen sonra harekata devam kararı birilerinin uykusunu kaçırmıştır. Fransa alenen terörü baş tacı yapmış, kucaklamıştır. İnsanlığa ve insanlık onuruna Fransız kalan Fransa yönetiminin terör örgütlerinin çöpçatanlığına soyunması, tuhaf olduğu kadar küstah ve küçültücü bir erdemsizliktir.İnsalığa ve insanlık onuruna Fransız kalan Fransa yönetimi terör örgütü çöpçatanlığına soyunmuştur. Arabulucu olmak ne demek? Fransa kimi kiminle buluşturacak? Bu nasıl bir ahlasızlıktır! Bundan sonra terörden şikayet hakkını Fransa ve Batılı ülkeler kaybetmiştir. ABD'nin Türkiye'ye söz söylemeye hiç hakkı yoktur. Türk milleti zalimlere eğilmez, zillete tamam demez..

"BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLMELİ"

Kosova'da 6 FETÖ'cü paketlenip getirmiştir. Devletin yapması gereken budur. Pek çok hain ABD ve Avrupa'da serbest. Taşlar bağlanmış köpekler serbesttir. Yiğit bir Türk evladı tarafından Pensilvanya'daki zat kafasına çuval geçirip getirilerse işte o zaman tüm proje sahiplerinin planları boşa çıkartılacaktır.

İşte Bahçeli'nin diğer açıklamaları:

- (Döviz mesajı) Türk ekonomisinin yüzde 7.4 büyümesi taktir edilecek bir durumdur. Parti olarak Türkiye'nin büyümesinden sadece mutluluk duyarız. Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler, döviz silahını da çekmişlerdir. Türk lirasının döviz karşısında erimesi bunun sonucudur. Emperyalizmin tüm enstürmanlarını harekete geçerek dehşet tablosunu genişletmenin peşindedirler. Hiçbir iktidar insanının işsiz kalmasını kasıtlı bir şekilde istememiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana kadar siyaset adamları insanımızın refah ve huzura kavuşması için mücadele etmişlerdir. Türkiye ekonomik gözdağlarıyla susturulmak, sindirilmek, dinamitlenmek isteniyor. Dayatılan ekonomik ilişki ağları milletimizin ciğerini yıllarca dağlamıştır. Dünden bu güne tuzak aynıdır. Zorla kurulan emperyalist mekanizmalar, insanlarımızın bitap düşmesi, çaresiz kalmasına sebep olmuştur. Ülkemizin sinir uçlarıyla oynanıyor. Ölüm gösterilip sıtmaya razı ediliyor. Makro dengelerin gelişmesinin yanında insani seviyelerin büyümesine hassasiyet göstermeliyiz. İnançla söylüyorum zaman Türk'ündür.

- (Çiftlik Bank ve benzeri vurgunlar) Tosuncukmuş, Çiftlik Bank'mış, Sütbank'mış, bu ve benzeri sülüklerin, sicili kapkaranlık haydutların kanımızı emmesine, sırtımızdan geçinmesine asla ama asla izin verilmemelidir. Bunlar her neredeyse enselerinden tutup, layık oldukları demir parmaklıkların ardına konulmalıdır. Sorunlar bir bir çözülmelidir. Kutlu bir hamleyle oyunlar bozulmalıdır. Üzerimizde hesap yapanların kalemleri kırılmalı, hesapları dürülmeli, burunlarından fitil fitil getirilmelidir.

- (MGK mesajları) Milletimizi üzmeye çalışanları buna pişman etmeliyiz. Yurdumuzu yıkmaya kalkanların yuvasını viran etmeliyiz. Türkiye, meşru ve hukuka uygun şekilde terörle mücadele etmektedir. Türkiye'yi durdurmak isteyenler her ihtimalden medet ummaktadır. Bunda şu ana kadar başarılı olamadılar. Es kaza olmaları da eşyanın tabiatına aykırıdır. Bunu yaparken terörle aralarına kalın bir çizgi çekemediklerini görecekler. Varsa utançları konuşmaya yüzleri bile olmayacaktır. Milli Güvenlik Kurulu 28 Mart 2018 tarihinde toplanmış ve açıklanan maddelerle Türkiye'nin ulusal güvenlik kurallarını yedi düvele haykırmıştır. Proje terör örgütleri kavramının altı çizilmelidir. FETÖ projeyse ki öyledir. Bu projeyi imal eden mihraklarla hesaplaşmakta tarihi ve milli bir sorumluluktur. FETÖ ile mücadele aynı zamanda proje sahipleri ile mücadeledir.

- (31 Mart'tan 15 Temmuz'a) 15 Temmuz 2016'da bir felakete maruz kaldık. Proje olduğu devletin hafızasına kaydedilmiş bir terör örgütü milletin silahını millete çevirdi. 31 Mart 1909'dan 15 Temmuz 2018'e gelen süreçte diyebilirm ki bir arpa boyu yol alabilmiş değiliz. Şimdi önümüzdeki yılllarda devletin içine sızmış dar bir kadronun, grubun, projelendirilmiş örgütlerin devletten ele geçirdiği imkanlarla millete savaş açamayacağnın, ölüm saçmayacağının garantisi var mıdır? 16 Temmuz sabaha karşı püskürtülen FETÖ'nün iltisaklı olduğu asker, bürokrat, polis, esnaf, sivilin yakalanması durumu kurtarmaya yetecek midir? Gelecek onyıllarda FETÖ değil de farklı bir örgüt peydahlanırsa ve bu sefer proje sahipleri tarafından iyi hazırlanıp torunlarımız üzerine gönderilirse yattığımız yerde nasıl uyuyacağız? Hem tarihe, hem talihe, hem de geleceğe karşı sorumlu değil miyiz?

- (CHP'li Özel'in 'seçim güvenliği ordusu kuruyoruz' sözleri) Eğer 'ordu mordu kuruyorum' diyerek ortalığı velveleye, fitne fesada vermeye kalkışırlarsa, bunların alayının alnını karışlamak, karşılarına dikilmek bizim için farz olacaktır. Akıllı olun, aklınızı başınıza alın, ateşle oynamayın. Destursuz bağa girenin ne olacağını iyi hesap edin. Teröristler de bu orduya sızdırılırsa CHP'nin tipitip grup başkanvekili buna ne diyecektir? Eğer ordu kuruyoruz diye ortalığı velveleye vermeye kalkarlarsa bunların alayının alnını karışlamak bizim için farz olacaktır.

Haber Ara