Dolar

32,5494

Euro

34,8179

Altın

2.431,51

Bist

9.722,09

Bahçeli'den başkanlık açıklaması: Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz

Bahçeli, başkanlık için Meclis'te ve referandumda aynı şeyi söyleyeceklerini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 11:12:27

Bahçeli'den başkanlık açıklaması: Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Devlet günü sebebiyle grubunda konuşma yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye gündeminin en sıcak konusu başkanlık hakkında açıklamalarda bulundu. Ana muhalefeti bu konuda eleştiren Bahçeli, "Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz" dedi.

“Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler bu sonuca nasıl varmışladır. Heceleyin dedim anlamadılar, daha nasıl izahlı açıklama getireyim. Bunlar hangi dilden konuşuyorsa bize bildirsinler ki pna göre anlatayım. İster mors alfabesi kullanalım, ister dumanla haberleşelim. Ne istiyorsanız yapalım ki bunlar yazık, anlasınlar. Ne çare kulp takmayı sürdürüyorlar. Bunlar mahşer midillisi gibi ortalıkta gezinip koro halinde bize saldırıyorlar. Niyet okuyup işlerine geldiği gibi yorum yapıyorlar. Anayasa değişikliği teklifleri henüz ortaya çıkmadı, hakkımızda hüküm verenler sanki kaf dağından kan bağışlıyorlar. Bir grup Truva atı bunu milletin aklıyla alay etmek olduğunu söylüyorlar. Meclis'te ve referandumda hayır diyecekmişiz. “Havet” nasıl olacakmış Türkçe'yi katletmeleri bir yana utanmadan bir de böyle söylüyorlar. Biz evet veya hayır dememişken, hiçbir şey belli değilken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsinler ki darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali tam olarak nato kafa nato mermerdir. MHP'nin TBMM ne diyorsa milletin karşısında da aynısını diyecektir.

Sayın Binali Yıldırım üstünde çalıştıkları anaysa teklif metninin hemen hemen bittiğini açıklamışlardır. Bu durum karşısında MHP ilke ve ülkülerine uygun olacak şekilde teklifi inceleyecek kararını verecektir. Siyasi yan kesiciler, bizim ne yapacağımıza, nasıl bir tutum takınacağımızı o zaman göreceklerdir. AKP'nin muhtemel hazırlığı Meclis'te onay görürse milletin karşısına gitmekten kimse çekinmemelidir. millet egemendir, son sözün sahibidir.”

 

Haber Ara