Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

Bahçeli'den 'Başbakanlık' iddiasına yanıt

Devlet Bahçeli, 'Başbakanlığı Bahçeli'ye bırakacağız sözü çok yanlıştır' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 01:48:12

Bahçeli'den 'Başbakanlık' iddiasına yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV ekranlarında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bahçeli, "CHP ile MHP'yi koalisyona götürebilecek bir düşünce ortaya atıldığı zaman 'Başbakanlığı Bahçeli'ye bırakacağız' sözü, çok yanlıştır" dedi.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin çok önemli olduğunu belirten Bahçeli, MHP ve diğer partilere seçimin hayırlı olmasını diledi.

"AK Parti ile mi yoksa CHP ile mi gerçekleştirilecek bir koalisyon hükümetini kendinize yakın görürsünüz?" sorusuna Bahçeli, bazı araştırmacı yazar özelliği ile televizyon yayınlarına katılanların, sanki, "7 Haziran seçimlerinden farklı bir tablo ortaya çıkmayacak" düşüncesini kamuoyu ile paylaştığını ve bir noktada yönlendirme içinde olduklarını dile getirdi.

"Ya AK Parti tek başına iktidar olacak ya da bu mümkün olmadığı takdirde 7 Haziran'da ortaya konan tablodan farklı bir durum ortaya çıkmayacaktır" seçeneklerinin ortaya atıldığını söyleyen Bahçeli, böyle bir koalisyon döneminde, MHP'nin tek başına iktidarı hedeflemekle beraber, 7 Haziran seçimine benzer tablo ortaya konulduğunda daha önce koalisyon şartlarının ifade edildiği bir ortamda dört temel şart ve ilkeyi aynen koruduklarını ifade etti. 

Bahçeli, 1 Kasım seçimi sonrasında 7 Haziran'a benzer bir sonuç çıkması halinde HDP dışında TBMM'de temsil edilecek partilerin kendileri de benimserse, milleti iktidarsız, hükümetsiz bırakmayacak bir fedakarlığın öncüsü, bir koalisyonun kurucusu veya ortağı olabileceklerini belirtti. Bahçeli, koalisyonu oluşturma şartlarında ilke ve önceliklerinde bir değişikliğin olmayacağının altını çizdi.

O SÖZ YANLIŞTIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir koalisyon hükümeti kurma çalışmasında ilk seçeneklerinin MHP olacağını söylediğinin aktarılmasının ardından, CHP-MHP koalisyonun nasıl olabileceğinin sorulması üzerine Bahçeli, şöyle konuştu:

"CHP, MHP ile bir hükümet kurmayı gündeme getiriyor fakat böyle bir hükümeti oluşturma zeminini tam hazırlayamıyor. Kendilerinin bazı milletvekilleri, HDP'ye düşünce itibarıyla çok yakın olanlar, çok ileri geri konuşuyor. 7 Haziran seçiminde ise çok farklı bir durum ile karşı karşıya kaldık. Herhangi bir sorumluluk üstlenmiş değilsiniz, partilerin birbirlerine olan yaklaşımlarının ne şekilde olacağı hakkında genel bir kanaat yok, toplumsal bir talep var mı yok mu tam belli değil... Böyle bir durumda CHP ile MHP'yi koalisyona götürebilecek bir düşünce ortaya atıldığı zaman 'Başbakanlığı Bahçeli'ye bırakacağız' sözü, çok yanlıştır. Çünkü böyle bir rüşveti alarak koalisyona MHP giremez. İkinci bir hata, CHP ya da sözcüleri tarafından, 'AKP yüzde 40'tır, geri kalan kısım yüzde 60'tır. Dolayısıyla yüzde 60 bloku bir hükümet kurabilir'. Bu cümleyi sarf ettiğiniz takdirde, MHP'yi yok farz ediyorsunuz. 60 rakamının içerisinde herhangi bir yerde görüyorsunuz. Ama ana fikir, HDP ile örtüşen Çözüm Süreci'nde, kuracağınız bir hükümetin içinde MHP'nin de olabileceğini düşünüyorsunuz. Türkiye'yi yıkmaya, bölmeye niyetlenmiş bir parti ile binlerce şehidimizin verilmesine vesile olmuş bir zümre ile MHP'yi, hangi 60'ın içerisine koyarak bir koalisyon oluşturmayı düşünüyorsunuz? İhanet ile vatanseverliği nasıl bir odanın içerisine almayı düşünüyorsunuz? Bunu anlamak çok zor. Kemal Kılıçdaroğlu, çok iyi niyetli bir insandır, yapıcı düşüncelere sahiptir... Böyle bir hataya kimler tarafından düşürüldü önce buna bakması ve araştırması lazım. MHP çocuk değil. Çin'den gelen yeni bir oyuncak gibi başbakanlığı bize vererek hükümet olmaz."

"SEÇİMLERİN ORTAYA ÇIKARDIĞI SONUÇLARDAN BİR SONUÇ ÜRETMELİYİZ"

1 Kasım'dan sonra muhtemel bir yeni seçime ilişkin de değerlendirmede bulunan Bahçeli, demokrasinin bütün unsurlarının tıkandığı yerde başka amaçlara, faaliyetlere sapmaksızın çıkış yolu aranıyorsa bunun da yine demokrasi içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, şöyle dedi:

"Eğer Türkiye, seçim yoluyla bir kaos, krizde kalıyor ve bunda da seçim korkusuyla bu kaosa ve krize tahammül gösterme alışkanlık haline geliyorsa Türkiye'nin toplumsal dengesi bozulmuş, hiçbir sorunu çözülmemiş hale gelir. Bu da büyük sıkıntılar yaratır, farklı arayışlar ortaya koyar. Bu farklı arayışları bu ülke çok yaşamıştır. Bunları tekrar yaşamak istemiyorsak, demokrasi içerisinde çözüm bulmalıyız. Seçimlerin ortaya çıkardığı sonuçlardan bir sonuç üretmeliyiz. Türkiye'yi istikrara, barışa, huzura kavuşturabilecek bir ülke yönetimini bulmalıyız."

 

Haber Ara