Dolar

32,3352

Euro

35,0901

Altın

2.234,39

Bist

8.733,32

Bahçeli'den Başbakan'a Kuzey Irak yanıtı: Siyasi nezakete ters düştü

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'a Kuzey Irak'taki referandum açıklamalarıyla ilgili olarak yanıt verdi. Bahçeli 'Başbakan'ın düzeltme gereği siyasi nezakete ters düştü.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 16:34:31

Bahçeli'den Başbakan'a Kuzey Irak yanıtı: Siyasi nezakete ters düştü

Kuzey Irak'ta yapılacak referandumun savaş sebebi sayılacağını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Başbakan Binali Yıldırım, "Savaş devletle devlet arasında olur. Biz bunları devlet olarak tanımıyoruz. Bu yüzden savaş sebebi olmaz" karşılığını vermişti. Bahçeli bu sözlere yanıt verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'a Kuzey Irak'taki referandum açıklamalarıyla ilgili şu yanıtı verdi. Bahçeli "Başbakan'ın düzeltme gereği siyasi nezakete ters düştü. Başbakan'ın sözlerimizi düzeltme hassasiyeti yanlıştır. Milli hassasiyeti savunan ortak görüşe zarar vermiştir. Kuzey Irak referandumuna ilişkin sözlerimin arkasındayım." dedi.

Devlet Bahçeli'nin diğer açıklamaları şu şekilde:

"Irak'ın Kuzeyinde yapılması planlanan referandum milli güvenliğimiz ve devletin milletiyle bölünmez bütünlüğü açısından ertelenemez, örtülemez, geçiştirilemez tehlike ve feci sonuçlar içermektedir. Elbette bu referandum Kürdistan'ın inşa ve ihyası için sinsi bir ön çalışma, karanlık öncü hamledir. Sayın Yıldırım'ın bizzat şahsımın, ülkemize yönelen tehlikelere karşı göstermiş olduğu yoruma aceleyle tepki gösterip aklınca düzeltme gereği duyması siyasi nezaket ve zarafete ters düşmüştür. Sayın Başbakan'ın bize parmak sallar gibi sözlerimizi düzeltme gayretine tevessül etmesi yanlıştır, Türkiye'nin milli hassasiyet ve hedeflerini savunan ortak görüşe zarar vermektedir. Yanlışımızı bulmaya çalışanlara tavsiyem, çevremize bakmaları, büyüyen düşmanlıklara kafa yormaları, Türkiye'nin elini zayıflatmaktan, askeri ve siyasi yaptırımlarını zedelemekten uzak durmalarıdır."

Haber Ara