Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Bahçeli'den Başarır'a sert tepki: Kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk ordusu ile ilgili sözleri nedeniyle CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’a sert tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-01 11:26:48

Bahçeli'den Başarır'a sert tepki: Kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, sözlerine Kiev'de düzenlenen Ritmik Jimnastik Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan Ritmik Jimnastik Grup Milli Takımı'nı kutlayarak başladı.

"Fırsat ve şans verildiği takdirde her insanımızın ilgi alanında başarıdan başarıya koşacağını düşünüyorum. Çünkü insanımızın faziletine, ferasetine, kalp temizliğine, ahlak ve adamlık seviyesine sonuna kadar güveniyorum" diyen Bahçeli, özellikle Türk kadınının üstlendiği her sorumluluğun hakkını vererek öne çıkmasının, hayatın her kesitinde serpilip sivrilmesi takdir ve tebrik edilmesi gereken bir insanlık gerçeği olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Kadın hakkı bir insan hakkıdır, bir iman hakikatidir. Kadınları hedef alan kaba, kırıcı, her neviden kötü muamele hem insan hakları ihlali hem de insanlık onurunun inkarıdır. Kadınların yok sayıldığı, görmezden gelindiği, geri plana itildiği, şiddete maruz bırakıldığı toplumların medeniliğinden, gelişmişliğinden, hatta insani değerlerinden bahsetmek mümkün ve muhtemel bir hal özeti değildir. Bir toplumun yumuşak karnı, kırılma, belki de kopma noktası en mağdur durumdaki ferdinin hassas ve nazik durumuyla bir ve aynıdır. Son yıllarda artan kadın cinayetleri, yaygınlaşan tecavüz vakalarıyla birlikte ürpertici boyutlara ulaşmış istismar haberlerinin insan haysiyetine ve toplum bekasına karşı işlenmiş en büyük suç olarak değerlendirilmelidir. Kadınlarımızın, kızlarımızın, çocuklarımızın vahşete kurban gitmeleri neresinden bakarsak bakalım felakettir, rezalettir, cinayettir" diye konuştu.

​Kadınlara yönelik şiddetin kökünün kazınması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, şunları söyledi: "Şiddet seli durmadan, şiddet yangını söndürülmeden, gözünü kan bürümüş psikopatların kanlı emellerine set çekilmeden kadınlarla ilgili konuşacağımız her konu eksik kalacak, her teklif ve temenni yetersiz olacaktır. El birliği, güç birliği yaparak, partiler üstü bir anlayış içinde hareket ederek suç üreten, suçlu çıkaran, suça teşvik eden fiili veya potansiyel bütün toplumsal kaynakları A'dan Z'ye kurutmak, tedavi ve rehabilite etmek şarttır."

Açıklamalarının devamında CHP'ye yüklenen Bahçeli, şöyle devam etti:

CHP, Türkiye'ye cephe almış bir siyaset ayıbıdır. Bizim CHP ile sorunumuz Türkiye ile sorunu olduğu içindir.

CHP'nin kumaşını kesen kesmiş, tarlasını süren sürmüştür. CHP'ye oy veren kardeşlerimiz hayal kırıklığı içindedir.

Bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna 'satılmış' demesi, bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti; pastane liberallerinin, meyhane devrimcilerinin, arada poşu takan, derede mekap giyen, tepeye varınca mermiyi yiyen kanlı bölücülerin, köşeleri kaybolmuş tatlı su kurnazlarının, pos bıyıklarıyla, doymayan kursaklarıyla boğazın iki yanına tutunmuş küreselcilerin eline, emeline, heveslerine, hedeflerine terk edilemez. Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki ismini saydıklarımın çatı ve çıkar örgütü haline gelen CHP, bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür.

Haber Ara