Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Bahçeli'den Barzani'nin Türkiye ziyaretine tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barza’nin ziyareti sırasında asılan Kürdistan bayrağına sert tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-28 11:27:13

Bahçeli'den Barzani'nin Türkiye ziyaretine tepki

TİMETURK | HABER MEKREZİ

Barzani'nin Türkiye ziyareti sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelişi sırasında kapının önündeki direğe çekilen Irak Kürdistan Özerk Bölgesi bayrağı tartışma oluşturdu.

Barzani, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi sırasında da arkada Irak ve Kürdistan bölgesel yönetimi bayrağı bulunuyordu.

Dün tüm gün tartışılan konu ile ilgili CHP'den Selin Sayek Böke de "Her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli'nin belki de kendi seçmenlerine anlatacağı bir şey olabilir. Henüz bir şey duymadık kendisinden" demişti.

Bahçeli bugünkü grubunda bu konuyu eleştirerek şunları söyledi:

"Değerli milletvekilleri, 26-27 Şubat'ta Barzani önce Cumhurbaşkanı, ardından Başbakan ile görüşmüştür. Bu görüşmelerin sonucu henüz değerlendirmelerimiz arasında değildir. Pazar günü Barzani'nin ziyareti üzerine bayrak direklerinden birisine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. Bu Irak'ın kendi meselesidir, bu bayrağın Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir? Barzani bayrağının dalgalanması bürokratik bir aymazlık mı, yoksa önü arkası düşünülmüş bir komplonun parçası mıdır? Cumhurbaşkanı haberdar mıdır, Başbakan arkasını dönüp "Nedir bu, kim bunu buraya koydu" diyebilmiş midir. Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Türkiye, tutuklu HDP'lilerin serbest bırakılması için emek sarf eden Barzani'nin bayrağını ne zaman tanımıştır? Bu şahıs önce PKK'ya desteğinin ve şehitlerimizin hesabını vermeli, Türkiye'ye kurduğu tuzakların bedelini ödemelidir.

Haber Ara