Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Bahçeli'den Ak Parti-MHP ittifakına yönelik 'Kürtler oy vermez' eleştirilerine yanıt

Bahçeli, MHP- AK Parti ittifakına Kürt kökenli vatandaşların oy vermeyeceği iddiasına tepki göstererek 'Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı' dedi. Bahçeli ayrıca CHP'yi de yeni İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında uyararak, 'CHP yönetiminin düşünmesi lazım' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-16 08:57:50

Bahçeli'den Ak Parti-MHP ittifakına yönelik 'Kürtler oy vermez' eleştirilerine yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye dönüşünde aralarında Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak ve Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın da bulunduğuı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, MHP- AK Parti ittifakına Kürt kökenli vatandaşların oy vermeyeceği iddiasına tepki gösterdi.

Her iki gazetecinin aktardığına göre Bahçeli şu başlıklara değindi:

- (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme) Sınırlı bir görüşme oldu. Karşılıklı açıklamalar bir kez daha teyit edildi ve memnuniyetler ifade edildi. Üçer kişilik birer komisyonla çalışmaların başlatılması tavsiye edildi. Zannederim AK Parti'nin de önermiş olduğu isimlerle beraber kendilerine bir çalışma programı hazırlamaları ve o program sonuç alıncaya kadar gayret göstermeleri, ulaşabildikleri konuları genel başkanlara veya parti yöneticilerine sunmaları ve böylelikle de süreci tamamlamaları gerekir.

- (Kürtlerin ittifaka oy vermeyeceği iddiası) Türkiye'yi böyle milli ve yerli kavramları yan yana oturttuğunuz zaman doğu, batı, güney, kuzeydir bu. Milli ve yerli dediğiniz vakit bu böyledir. Böyle bir durumda kalkıyorsunuz ‘MHP ile bir seçim stratejisi oluşturduğunuzda veya bir cumhur ittifakı gerçekleştirdiğinizde Güneydoğu'daki vatandaşlarımızdan oy kaybına uğrarsınız' diyorsunuz. Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlardır. Bu edepsizliği İmralı'daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden ‘Eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK'lılar benim taraftarlarım oy vermeyecek' diye bir şey duydunuz mu? Verir vermez ayrı bir konu. Ama Türkiye'yi böyle yanlış istikamete yönlendirmek doğru bir şey değil. Bunları böyle konuşarak Türkiye'yi bir kaosa, krize, kargaşaya, iç çatışmaya sürüklemek için özel bir görevlendirmede bulunan insanlar sıfatı kazanıyorlar.

- (İttifak partileri hükümeti birlikte kurabilir mi?) MHP veya herhangi bir parti 2019'da TBMM'de temsil edilmiş olsa kurulacak olan bir yürütmenin içinde yer alma isteği ahlaki olmaz. Edepsizlik olur. Böyle bir şeyin içine girmeyiz.

- (‘Devletin başına Devlet gelecek' sloganı bitti mi?) İsmimden dolayı bunu kullanıyorlarsa özeleştiri yapıyor örtülü tarzda. Yok, tarihi kültürümüzden gelen bir söylemin manasını kavrayamayacak kadar bir şuursuz ise o şuursuzluğunu benim üzerimde denemesin. Demek ki kuzgun leşi bilmiyor. Devleti tanıyor da kuzgun leşi bilmiyor.

- (MHP'nin bazı gazetecilerin iddia ettiğinden fazla oy alması halinde) Vallahi karşılaştığım yerde acıyarak yüzlerine bakarım. Ağzımdan söz çıkmaz. Şu karda kışta sizlerle seyahat yapıyoruz. Arkadaşları görüyorsunuz. Bu arkadaşlar MHP'nin dışında kime oy verecek. MHP milletin kaderini belirleyecek yapıda bir siyasi kurumdur. Sibel Can'ın bir şarkısı var, “Kader bize eşit davranmadın” gibi. Seyyah kasetinde ‘Hançer' diye bir şarkı.

(AK Parti ve MHP arasında kurulan komisyon) Keşke böyle bir çalışmanın içerisine parlamentoda temsil edilen partiler başta olmak üzere kamuoyunda belli bir oranda desteği olan yani herhangi bir seçime girip kendisinin ne oranda temsil edildiği belli olan partiler de katkı sağlasa ki o zaman milli mutabakat anlamında, toplumsal uzlaşma zemininde bir gelişme ortaya çıkabilir.

- (2019+5 yıl açıklaması) 2019'dan sonra bunun devamını istememizin sebebi kurumun yerleştirilmesidir. Demokratikleşme, normalleşme ve istikrar bağlamında cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerleştirilmesidir. Bunun için de süre beş yıldır.

- (CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında terör soruşturması açılması) Bizden ziyade CHP yönetiminin düşünmesi lazım. Burada Kemal Kılıçdaroğlu beye çok büyük bir görev düşüyor. Türkiye'nin tarihinde kapanmış yaraları kaşıyabilecek bir üslubu kullanan bir siyasetçi var ise partisinde, onu gözden geçirmesi lazım. Ama biz bir şey diyemeyiz. Belki de hanımefendinin çok farklı düşüncesi, görüşü ve çalışma düzeni vardır, CHP de bundan çok büyük bir fayda sağlayacağını umuyorsa diyeceğim bir şey yok. Allah yollarını açık etsin.

- (‘Türkiye'yi Devlet Bey yönetiyor' yorumları) 'Devlet bey yönetiyor' kavramı kışkırtıcı bir kavramdır. Her insanda nefis vardır. Nefsini taşıyamayanlar çatışmayı tercih ederler. Çatışma da bir ağız birliğini bozar Türkiye'de. Biz ne yapıyoruz; Biz sabaha kadar düşünüyoruz. Ülkemiz için şu hayırlı olabilir mi diye. Eğer o hayırlı olacaksa, buna inanıyorsak onu söylüyoruz. MHP'yi anlamak için önce dinlemek lazım.

- (Afrin operasyonu) Afrin'e olası operasyona da destek veren Bahçeli, “Afrin tamamen Türkiye'ye tehdit olabilecek her türlü unsurdan arındırılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti de Suriye'ye yakın bir yerde, bir kuşakta kendisini tehdit edebilecek bir devletçik oluşumuna fırsat vermemelidir. Geçmişten beri Afrin'in üzerine gidilmesi gerektiğini belirttik. Eğer bugünkü siyasi iktidar bu aşamaya gelmişse buna da tasarrufundan dolayı saygı duyarız. ABD dört bin TIR'ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de yüz beşlik obüslerle bir yerden girsinler” dedi.

BOZ'A TEŞEKKÜR HADİSE'YE SELAM

Bahçeli, mola sırasında Osmaniye'deki açılışta konser veren Murat Boz'a telefonda teşekkür etti, “Hadise Hanım'a da hürmetlerimizi söyleyiniz” dedi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara