Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine edilen hakaretlerle ilgili davaları geri çekmesine ilişkin, 'Olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 17:22:22

Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de biraraya geldi. İki isim, daha sonra kamuoyuna bir açıklamada bulundu. Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi 15 Temmuz gecesi Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Silahlı darbe teşebüssü milletimizin, siyasi iradeye, demokrasiye sahip çıkması, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin kararlılığı ve siyasi partilerimizin özellikle MHP Genel Başkanı ve Anumuhalefet Partisi Genel başkanının milli irade yanında tereddütsüz tavır almaları ve bize bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarının beyanları bu darbenin defedilmesinde çok büyük bir katkı olmuştur. Tabii medyamız da o gece çok güzel ir sınav vermiştir ve bu darbe defedilmiştir ama tehlike bitmiştir denemez. Bu yapı düşünüldüğünden çok daha derin bir yapıdır. Tamamen, bu riskin ortadan kalkması biraz zaman alacaktır. OHAL uygulamasında MHP'nin gösterdiği olumlu yaklaşım ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Olağanüstü Hal'e dayalı olarak çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerde amaç, darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesidir. Bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır. Bunlarla ilgil çıkarılan ve bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz ile ilgili çalışmalarla ilgili Sayın Genel Başkana bilgi sundum, kendisi de bu konudaki düşüncelerini bizlerle paylaştı, dikkat edilmesi gereken hususları söyledi. Verimli ve güzel bir ziyaret oldu. Bu tür görüşmelerin gelecekte de devamının ülkemizin birliği, terörle mücadelesinin başarıya ulaşması içi ve milletimizin birbiriyle kucaklaşması için önemli bir fırsat oluşturacağını bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı.

"OHAL UYGULAMASI İNŞALLAH BAŞARIYLA DEVAM EDECEK"

MHP Lideri Bahçeli ise, "Sayın Başbakanımızın siyasi parti liderleriyle görüşme için Çankaya Köşkü'ne davetinden sonra Sayın Başbakanımız, partilerimizi ziyaret etmektedir. Bugün de MHP ile görüşme imkanı ortaya çıkmıştır. Sayın Başbakanımız 15 Temmuz'dan bugüne kadar geçen süre içinde özellikle OHAL uygulamaları ve ona paralel olarak yapılmış olan Kanun Kuvvetindeki Kararnameler üzerinde görüşlerimizi almışlardır. Kendileri de bilgi vermişlerdir. Çok verimli bir görüşme olduğu kanaatindeyiz. OHAL uygulaması inşallah başarıyla devam edecek, Türkiye her türlü darbe tehdidinden kısa süre içerisinde kurtulacaktır. Buna inanıyor ve kendilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

İDAM KONUSU

Yıldırım ve Bahçeli, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. İdam tartışmalarına ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Bu konuları görüşmedik. Anayasa değişikliği konusunda partilerimiz, görevlendireceğimiz arkadaşlar marifetiyle çalışmalarını sürdürecekler. CHP, MHP, AK Parti bir arkadaş görevlendirilecek ve bunlar çalışmalarını yapıp genel başkanlara arzedecek. Bunun için zaman başlamış durumda" dedi.

Ordu içinde (FETÖ) aktif unsurların olup olmadığına ilişkin soruya Yıldırım, "Yaşadığımız 15 gün bize şunu gösterdi. Bu yapı, darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırı değil. Daha derinlere gidiyor. Çok daha büyük bir potansiyeli içeriyor. Onun için mutlaka bu konudaki çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyacı var. Bunun için biz bu KHK'ları çıkarıyor ve bununla ilgili muhtemel riskleri kontrol altına almayı hedefliyoruz" karşılığı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakaret davalarını geri çekmesine ilişkin soru üzerine Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açılmış olan davaları, 15 Temmuzda Türkiye'de yaşanan gelişmeleri de göz önüne alarak normalleşme sürecine, partiler arası dayanışmaya katkı sağlayacak olumlu güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum".

Yenikapı buluşmasına MHP'nin katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Bahçeli'nin, "Daha 7 gün var ona" şeklindeki ifadesi, Başbakan Yıldırım'ı güldürdü.

Haber Ara