Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Bahçeli başkanlık sistemine neden destek verdiğini açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin başkanlık sistemi teklifine neden destek verdiğini açıkladı. Bahçeli, ikinci tur oylamada MHP'den fire olacağı iddialarını ise yalanladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-18 10:46:53

Bahçeli başkanlık sistemine neden destek verdiğini açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin bugün başlayacak ikinci tur görüşmeleri öncesinde önemli açıklamalar yaptı.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'e konuşan Bahçeli, teklife neden destek verdiklerini anlattı. Ayrıca CHP'ye yönelik yaptığı sert açıklamaların sebebini açıkladı.

SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNMELİYİZ

Bahçeli, teklife destek verme nedenine ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye'yi tekrar bir kaos, kriz, darbe çağrısına fırsat verdirmeyecek ne olabilir sorusunun cevabını aradık. Bazı konular vardır ki siyasetin üstünde düşünmek mecburiyetindesiniz. Devletin bekası gibi, milli güvenlik gibi."

YENİ SİSTEM ESKİSİNDEN ÇOK DA FARKLI DEĞİL

Bahçeli teklifin getireceği değişikliklere ilişkin ise, "Uygulamalara bakınca zaten Başkanlık kararnamelerle devletin yapısını güncelleyebiliyor. Bakanları kim atıyor? Başbakan! Sistem değiştirilince Cumhurbaşkanı atayacak. Meclis'te bir muhalefet milletvekili, 'Ben bir yasa teklifi verdim, kabul edildi' desin amenna. Öyle bir şey yok. Öbüründe de olmayacak" dedi.

ERDOĞAN'LA İLGİLİ SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili olarak da bu güne dek yaptığı tüm açıklamaların arkasında olduğunu söyledi.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Bahçeli, 'Teklif geçmezse Meclis yenilenmeli' sözleriyla başlayan erken seçim tartışmalarına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Teklif Meclis'ten geçmezse erken seçim olur açıklaması bir saptama saptamaydı."

Bahçel, MHP'yi AK Parti'yle pazarlık yaptığı sözleriyle eleştiren CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a da sert yanıt verdi. 

"Pazarlık var demesi kendisine yakışmayan bir davranıştır. Ne pazarlığı olacak bunda? Zaten sayımız belli. İçimizden 5 tane de muhalif çıkmış. Böyle bir durum karşısında MHP'nin özel bir çıkarı ne olabilir?"

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara