Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

'Bahçeli, AKP iktidarının tüm mevzilerini tahkim etti'

Eski MHP yöneticisi Nazif Okumuş, 'Partinin yetkili kurullarıyla konuşmadan, tek başına karar alan Bahçeli’nin arkasında bir irade olmalı” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 16:12:01

'Bahçeli, AKP iktidarının tüm mevzilerini tahkim etti'

Eski MHP yöneticisi Nazif Okumuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2002'den bu yana AK Parti mevzilerini kuvvetlendirdiğini söyledi. Okumuş, “Birisi mi, birileri mi veya bir güç mü bunu bilemem. Ama partinin yetkili kurullarıyla konuşmadan, milletvekilleri mazbatasını almamışken, tek başına karar alan Bahçeli'nin arkasında bir irade olmalı” diye konuştu.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, 1 Kasım seçim sonuçları muhalefet partilerinde bir iç sorgulamaya neden olurken en büyük tartışma en çok oy kaybeden MHP'de hem de tarihinde hiç görülmedik bir şekilde yaşanıyor.

Devlet Bahçeli'yi ilk genel başkanlığa aday olduğu günlerde destekleyen, MHP'de milletvekilliği, Genel İdare Kurulu'nda yöneticilik yapan Nazif Okumuş, Bahçeli'ye eleştirirken onun 2002'den sonraki politikalarını muğlak ve arkasında kimsenin bilmediği bir irade olma ihtimalini yüksek bulduğunu söyledi. 

"3 KASIM 2002 TARİHİNİ DE BAHÇELİ VERMİŞTİ"

Eski MHP'li Nazif Okumuş, şunları söyledi:

"Bahçeli'nin her şeyi tersten okuma alışkanlığı var sanırım. Kendi yapacaklarını kendi iradesiyle ortaya koyma yerine karşısındakine sorular sorarak, niyet okuma ve Türkiye politikasını okumaya çalışan bir siyasetçi görüntüsü veriyor. Bahçeli haziran seçimindeki tutumuyla, bu on üç yıl süreçte sık rastladığımız şekilde iktidarın bütün mevzilerini tahkim etti.

Bahçeli'yi o zaman benim de aralarında yer aldığım 2002'nin yazında Kocayayla'da ‘3 Kasım'da seçime gidelim' diye haykırması ve ondan sonra hükümeti seçim kararı almaya zorlaması ve neticede bunu başarması nasıl muğlak ve bu kimin iradesi sorusunu kamuoyunda gündeme getirdiyse yıllar sonra Bahçeli'nin 7 Haziran seçimleri gecesi '15 Kasım'da yeni bir seçime gideriz' sözü de aynı şekilde muğlaktır. Bunu Bahçeli cevap vermeli. O zaman hangi irade Bahçeli'ye erken seçim kararı aldırdıysa şimdi de 15 Kasım'ta yeniden seçim dedirten aynı iradedir. Bunu birisi yaptırdı deme şansına sahip değilim. Birisi mi birileri mi veya bir merkez mi, bir güç mü bunu bilemem. Ama inanıyorum ki partinin yetkili kurullarıyla konuşmadan, milletvekilleri mazbatasını almamışken, tek başına karar alan Bahçeli'nin arkasında bir irade olma ihtimali yüksektir."

 

Haber Ara