Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Bahçeli: Adaylar arasındaki tek ülkücü Koray Aydın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Tek ülkücü Koray Aydın' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 09:40:53

Bahçeli: Adaylar arasındaki tek ülkücü Koray Aydın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısı çıkışında soruları yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "Genel başkan adaylarından Koray Aydın'ın, Meral Akşener'e paralel yapının destek olduğu yönündeki eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Bahçeli şunları söyledi:

"TEK ÜLKÜCÜ KORAY AYDIN"

"Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Adayların içerisinde tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır, tebrik ediyorum."

ADAYLARIN İHRAÇ KONUSU

"Adayların ihraç edileceğini söyleniyor" sözleri üzerine Bahçeli, "İncelemelerimiz devam ediyor. Her gün disiplin kapsamına girebilecek yeni oluşumlar, tavırlar ve sözler var. Biraz sabırlı olursak mükemmel bir dosya hazırlanacak'' diye konuştu.

"900 İMZAYI BULUN"

Bahçeli, delegelerden 900'e yakın imza topladığının söylendiğinin anımsatılıp, "Bu imza varsa gereğini yapmak gerekir mi" sorusuna, "Mutlaka. 900 imzayı basın olarak bulmanızı tavsiye ederim, ne kadarı doğru ne kadarı yanlıştır. Zaten 900'ü bulmuşlarsa mesele bitmiştir" karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine Bahçeli, Yargıtayın kurultayla ilgili kararına saygılarının sonsuz olacağını vurguladı.

"Yargı kararlarıyla ilgili sarayın baskısı olduğu iddialarına ne dersiniz?" sorusu üzerine de Bahçeli, "Onlar iftira ve yalandır. Bizim için saray bir baskı yaratmaz'' dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ TEPKİ GÖSTERDİ

Muhaliflerden MHP Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Prof. DR. Ümit Özdağ ise buna tepki göstererek şunları söyledi:

"Ben 4 yaşında iken MHP'nin kurucularından babam rahmetli Muzaffer Özdağ'ın kucağında MHP'ye geldim. Ben ülkücü olarak yetiştirildim, ülkücü terbiye aldım, entelektüel bir ülkücünün vakar ve haysiyetiyle bunca yıl akademik kariyerimle hep ülkücülüğü anlattım. Ülkücünün kim olduğunu nasıl olması gerektiğini anlattım. Hayatım boyunca ülkücü yaşadım ülkücü olarak öleceğim. Başka bir parti görmedim, görmeyeceğim."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara