Dolar

32,5301

Euro

34,9859

Altın

2.433,27

Bist

9.800,21

Bahar Kalkanı Harekatı'nda İdlib'de kaç rejim askeri öldürüldü? Bahar Kalkanı Harekatı son dakika gelişmeleri

Bahar Kalkanı Harekatı'nda İdlib'de kaç rejim askeri öldürüldü? Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin son bilgileri paylaşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Esed rejiminin ağır kayıplar verdiğini belirtti. Akar İdlib'deki Bahar Kalkanı Harekatı'nda rejime ait 2 savaş uçağı, 2 İHA, 8 helikopter, 135 tank, 5 hava savunma sistemi ile birlikte 2557 Rejim unsuru etkisiz hale getirilmiştir. 

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-02 18:37:00

Bahar Kalkanı Harekatı'nda İdlib'de kaç rejim askeri öldürüldü? Bahar Kalkanı Harekatı son dakika gelişmeleri

İdlib'de yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin son bilgileri Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar pyalaştı. Akar Bahar Kalkanı Harekatına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında etkisiz hale getirilen rejim askerleri ve unsurlarına ilişkin bilgi verdi.

BAHAR KALKANI HAREKATI'NDA İDLİB'DE KAÇ REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ? 

Akar'ın son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi "Bugüne kadar Suriye İdlib'deki operasyonlarda rejime ait 2 savaş uçağı, 2 İHA, 8 helikopter, 135 tank, 5 hava savunma sistemi ile birlikte 2557 Rejim unsuru etkisiz hale getirilmiştir. TSK tarafından tüm saldırılara misliyle, en şiddetli şekilde ve tereddütsüzce karşılık verilmiş, verilmektedir!" İşte Akar'ın son dakika açıklamaları ve Bahar Kalkanı'nda son durum.

Devam eden Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin son dakika gelişmeleri var. Buna göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İdlib'de devam eden harekatta Rejime verdirilen kayıpları açıkladı. Bakan Akar Bahar Kalkanı Harekatına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında etkisiz hale getirilen rejim unsurlarına ve harekatın son durumuna ilişkin bilgiler verdi. Akar'ın açıklamasında "Bugüne kadar 2 savaş uçağı, 2 İHA, 8 helikopter, 135 tank, 5 hava savunma sistemi, 2557 Rejim unsuru etkisiz hale getirildi. TSK tarafından tüm saldırılara misliyle, en şiddetli şekilde ve tereddütsüzce karşılık verilmiş, verilmektedir" ifadelerine yer verildi.

BAHAR KALKANI HAREKATI SON DAKİKA GELİŞMESİ...

İşte Bakan Hulusi Akar'ın Suriye'nin İdlib kentinde devam eden Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin aktardığı son dakika bilgileri; Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi bir düşüncemizin olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Bizim tek isteğimiz rejimin katliama son vermesi ve böylelikle radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir.

BAHAR KALKANI HAREKATI'NDAN SON RAKAM : 2 BİN 557 REJİM UNSURU ETKİSİZ

Bugüne kadar İdlib'de icra ettiğimiz operasyonlar kapsamında rejime ait 2 savaş uçağı, 2 İnsansız Hava aracı, 8 helikopter, 135 tank, 5 hava savunma sistemi imha edilmiş, ayrıca son dakika verilerine göre 2 bin 557 Rejim unsuru da etkisiz hale getirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK( tarafından tüm saldırılara misliyle, en şiddetli şekilde ve tereddütsüzce karşılık verilmiş, verilmektedir.

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Akar'dan Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili yeni flaş açıklama | Video

AKAR: "BİZ SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRDİK"

Astane ve Soçi mutabakatları çerçevesinde göçü sona erdirmek, güvenliği sağlamak ve bölgeye barış ve istikrarın bir an önce getirmek üzere başlattığımız harekat başarıyla devam etmektedir. Uluslararası arenada Türkiye ile dayanışma vugusu yapılmaktadır. Biz garantör ülke olarak üzerimizdeki tüm sorumlulukları yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Defalarca ifade ettiğimiz üzere Rusya ile karşı karşıya gelmek gibi bir düşüncemiz yok. Bizim amacımız rejimin katliama son vermesi, radikalleşme ve göçün sona ermesidir.

Harekata planlandığı şekilde devam edilmiş ve edilmektedir.

Haber Ara