Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için en iyi besin takviyesi!

Michigan'daki İç Hastalıkları Departmanından araştırmacılar, çinkonun vücudun hastalıklara karşı bağışıklığını arttırmadaki rolünü incelediler ve bunun 'bağışıklık dahil olmak üzere birçok hücresel fonksiyon için gerekli' bir bileşik olduğunu ortaya çıkardılar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 07:48:01

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için en iyi besin takviyesi!

Michigan'daki İç Hastalıkları Departmanından araştırmacılar, çinkonun vücudun hastalıklara karşı bağışıklığını arttırmadaki rolünü incelediler ve bunun "bağışıklık dahil olmak üzere birçok hücresel fonksiyon için gerekli" bir bileşik olduğunu ortaya çıkardılar.

Bilimsel incelemelere bakıldığında, çinko desteğinin zatürre, akut solunum yolu enfeksiyonları ve soğuk algınlığından muzdarip insanlara yardımcı olduğu kaydedildi.

Araştırmacılar, "çinko desteğinin yaşlılarda enfeksiyonları azaltmada etkili olduğunu" eklediler. Çinkonun "oksidatif stresi azaltmada ve inflamatuar sitokinler oluşturmada etkili" olduğunu açıkladılar.

Almanya'daki İmmünoloji Enstitüsü de, yetişkinlerin yüzde 30'unun bu mineralde eksik olduğunu ve bu durumun bireyi soğuk algınlığına yakalanma riskini artırdığını belirtti.

Finlandiya Helsinki'deki Halk Sağlığı Departmanı ise, çinko desteğinin soğuk algınlığının süresini azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Almanya'daki Tıbbi Mikrobiyoloji Enstitüsü de mürverin "soğuk algınlığı ve gribe karşı bir destek ajanı olarak iyi bilindiğini" belirtti.

Deneyler, mürver bitkisinin özlerinin virüslerle savaşmalarını sağlayan "anti-mikrobiyal aktiviteye sahip olduğunu" gösterdi.

Amerika'daki Franklin Sağlık Enstitüsü de, mürver takviyesinin etkilerini tahmin etmek için bir meta-analiz yaptı.

180 katılımcının verilerini analiz ettiler ve mürver takviyesinin "üst solunum yolu semptomlarını önemli ölçüde azalttığını" buldular.

Araştırmacılar şunları kaydetti: "Bu sonuçlar, soğuk algınlığı ve grip için reçeteli ilaçlara potansiyel olarak daha güvenli bir alternatif sağlıyor."

Çinko ve mürverin yanı sıra, dikkate alınması gereken bir başka takviye de D vitamini.

İspanya'daki Vergin del Rocio Üniversite Hastanesi'nden araştırma ekibi, D vitamininin patojenlerle mücadelede beyaz kan hücrelerinin etkilerini nasıl artırdığını gözlemledi.

Diğer takviyelerde olduğu gibi, D vitamininin bir kişinin solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini azalttığı düşünülmekte.

Araştırma ekibi, herkesin sonbahar ve kış aylarında D vitamini takviyesi almasını önermekte. Bunun nedeni, güneşin, vücudun yılın bu zamanında doğal olarak D vitamini üretmesi için yeterince güçlü olmamasıdır.

Ek olarak, Ulusal Sağlık Servisi, "insanların tek başına diyetle yeterli D vitamini almasının zor olduğunu" belirtiyor.

Kaynak: Express

Haber Ara