Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

Bağımsız adaydan oy pusulası tepkisi

HÜDA PAR'ın desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, oy pusulalarında bağımsız adayların isimlerinin okunmakta zorlanılacak kadar küçük olduğundan şikayet etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-07 16:34:26

Bağımsız adaydan oy pusulası tepkisi

Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, bağımsız adayların oy pusulasında isimlerinin okunmayacak kadar küçük yazıldığını ifade etti. Şahin, "Oy pusulasında bağımsız adayların resimlerinin olmasını istemiştik, bunu reddettiler. Bunu reddetmekle yetinmediler, partilerin amblemlerini 14-16 punto büyüklükte yazıyla yazdılar fakat bağımsız adayların isimlerini okunmayacak şekilde 8 puntoyla yazmışlar. Maalesef Türkiye halen adaleti sağlamış bir Türkiye değil." ifadelerini kullandı.

Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, Recep Tayip Erdoğan Mahallesi'ndeki İMKB Mustafa Kemal Paşa İlkokulunda 1094 no.lu sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullanmadan önce Yüksek Seçim Kurulu'nun oy pusulası üzerindeki adaletsizliğini kınayan Şahin şunları söyledi:

Bir taraftan silah, baskı ve tehditle seçime soktuğu seçmenin diğer taraftan iktidar gücünü kullanarak seçmenin özgür iradesi üzerinde baskı kurduğu bir ortamda biz YSK'nın da zulmünü yaşıyoruz. YSK da seçmenin eşit bir şekilde özgürce oyunu kullanabileceği bir seçim ortamı maalesef hazırlamadı. Bu adaletsizliği buradan kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oy kullandıktan sonra okul önünde basına açıklamada bulunan Şahin, “Bugün 7 Haziran uzun bir süredir sahada çalıştık seçimler için hazırlandık Rabbim inşallah seçimleri özelde Bingöl genelde bütün Türkiye'ye hayırlı kılsın. Tabi Türkiye'de maalesef seçimler halen halkın özgür iradesiyle oyunu kullandığı seçim değil. Bu sorun sadece elinde silah olduğu yerlerde seçmen iradesini etkileyen, baskıyla tehdit eden örgütten kaynaklanan bir sorun da değil, iktidarında seçmen üzerinde sahip olduğu güç ile baskı oluşturduğu seçim maalesef.  Bugün YSK'nın da oy pusulasında seçmen iradesinin özgürce, rahat bir şekilde oyunu kullanabileceği adil bir ortam hazırlamadığına şahit olduk. Partilerin isimleri 14-16 punto yazıyla yazılırken amblemleriyle yer alırken bağımsız adayların resimleri yoktu ve bununla birlikte okunmayacak derecede 8 puntoyla yazılmış olduğunu gördük." dedi.

Şahin, "Bir tarafta devletin bir taraftan elinde silah etkin gücün seçmen iradesini baskı altında tuttuğu bu doğrultuda adil olmayan seçimlerin yaşandığına şahit oluyoruz. Her şeye rağmen Rabbim hayırlı kılsın.” şeklinde konuştu.

Haber Ara