Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Bağı Gösterip Dağı Satmasınlar!

Yeni Arsa Yatırımcılarına Tavsiyeler, Paranızı Heba Etmemeniz İçin Dikkatli Okuyun...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 22:07:46

Bağı Gösterip Dağı Satmasınlar!

Ülkemizin orta ve uzun vadede oyuncularına en fazla kazandıran yatırımların başında arsa ve tarla yatırımları geliyor. Bu konu ile ilgili Serbest Gayrimenkul Uzmanı Cem TÜRKGELDİ ile bir söyleşi yaptık.


Sadece 10 bin tl ile bile şahsınıza ait bir arazi alma şansı doğuran arsa yatırımları, küçük ve orta ölçekli birikimleri olan vatandaşlarımızın yoğun ilgisini çekiyor. Ama konu ile ilgili vatandaşlarımız maalesef Gayrimenkul Sektörünü meslek olarak seçen bazı art niyetli yada amatör kişiler sebebi ile paralarını yanlış noktalara da yatırmış oluyorlar. Bunlara örnek vermek gerekirse sizi yer göstermeye götürdükleri noktaların aslında gerçek yerler değil de, daha alınabilir yerlere götürüp sanki orası satılıkmış gibi yapmaları. Bu şekilde danışmanına güvenen vatandaşımızda tüm iyi niyeti ile kandırılıyor ve paraları ile kaba tabir ile rezil oluyorlar.
Peki bu sorundan nasıl kurtulunur?


Öncelikle Arazi alımına merak salan vatandaşlarımızın devletin imkan sağladığı www.tkgm.gov.tr sitesinden parsel sorgulamayı gerekirse Android hatta İos telefonlarına yüklemesi gerekli. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün bu hizmeti ile o an size gösterilen yerin gerçek ada parseli ile yüzölçümünü bakabilir, Arsa yada tarla gibi vasfınıda öğrenebilirler. Bu sayede de size almanız için önerilen yerin gerçekte kadastro bilgileri verilen yer mi olduğu da bu şekilde ortaya çıkar. Daha kesin işlem isteyen vatandaşlarımız arazinin bulunduğu ilçenin Kadastro Müdürlüklerine talepte bulunup net koordinatları da öğrenebilirler. Devletin online imkanlarını kullanarak olası kötü niyetli yada yanlış işlemleri en başından görüp önlem almanızı sağlayacaktır.

Haber Ara