Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bağdat Caddesi yasağın kalkmasıyla doldu taştı

4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından İstanbul'un en ünlü caddelerinden Bağdat Caddesi vatandaşlarla doldu taştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-27 16:27:24

Bağdat Caddesi yasağın kalkmasıyla doldu taştı

İstanbul'da koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla uygulanan 4 gün sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesiyle vatandaşlar bazı cadde ve sokaklara çıkarak yoğunluk oluşturdu.

Bağdat Caddesi'ne adeta akın ederek dolduran vatandaşların bazıları yürüyüş yaparken bazıları da alışveriş yaptı. Çoğu vatandaşın maske taktığı görülürken, bazıları da maskesiz caddeye çıktı. Bazı vatandaşların ise sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

Kimi vatandaşlar da restoran önlerinde kuyruklar oluşturdu. Öte yandan, araç trafiğinin caddede önceki günlere göre arttığı görüldü.

Ayrıca, Esenyurt'ta da vatandaşların sokaklarda kalabalık oluşturduğu görüldü.

Havaların ısınmasını da fırsat bilen İstanbullular maskelerini takarak Esenyurt Meydanı'nda gezdi. Bazı vatandaşlar ise tüm uyarılara rağmen banklarda oturmaya devam etti. Polis ekipleri sık sık denetim yaparak, maske takmayan ve sosyal mesafeyi korumayan vatandaşları uyardı.

Motorlu polis ekipleri ise 20 yaş altı çocukların sokağa çıkma yasağını delen gençlere ceza yağdırdı.

'4 GÜN ZİNDAN GİBİ GELDİ'

Kısıtlama sonrası kendini sokağa atan Orhan Kılıç, ”4 günün ardından bugün dışarıya çıktım. Evde gerçekten vakit geçmiyor. Sıkıldım darlandım evde oturmaktan. 45 gündür çocuklar evde, dışarıya çıkamıyor. Onlar da çok sıkıldılar. Ben dışarıda olmaya alışmıştım, 4 gün bana zindan geldi. Yasakların olması bizim için yoksa bu hastalık geçmez ama evde beklemekte zor” diye konuştu.

Haber Ara