Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Bağdat: Binlerce IŞİD’li Türkiye’ye geçiyor!

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, binlerce IŞİD'linin Türkiye’ye geçtiğini ve bir kısmının da geçmeye çalıştığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-18 16:56:10

Bağdat: Binlerce IŞİD’li Türkiye’ye geçiyor!

Hürriyet gazetesine konuşan Hişam El-Alevi, Türkiye'yi IŞİD'e karşı uyardı.

IŞİD mensuplarının Musul, Telafer ve bölgedeki diğer şehirlerden Türkiye'ye geçtiğini söyleyen Hişam El-Alevi, şunları kaydetti:

“Bu çok ciddi bir konu. Binlerce IŞİD'liden bahsediyoruz. Evlerini terketmek zorunda kalan gerçek Irak vatandaşları ile Musul operasyonu nedeniyle bulundukları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan IŞİD mensuplarını ayırt etmek için iki tarafın da işbirliği yapması, bilgi paylaşması lazım. Bunlar hem Türkiye'nin hem de Irak'ın ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor.”

Irak'ı ziyaret eden Türk heyetinin Erbil temaslarında da konunun gündemde olduğunu anımsatan Büyükelçi, kendisinin de katıldığı ziyarette güvenlik işbirliğinin konuşulduğunu belirtti.

Büyükelçi, Musul operasyonuna ilişkin ise şunları söyledi:

“Musul kentine yapılan operasyonun batı kısmı, doğusuna göre daha hızlı ilerleyecek gibi görünüyor. Bu da Musul'da IŞİD varlığının son bulması demek. Böylece aralarında Sincar'ın da bulunduğu diğer bölgelere ilerleyebiliriz.

Irak Merkezi Hükümeti ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında varılan uzlaşıya göre Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri, Sincar'ın (PKK'den) temizlenmesi için ortak operasyon düzenleyecek.”

Haber Ara