Dolar

32,6000

Euro

34,7355

Altın

2.498,92

Bist

9.524,59

BAE Veliaht Prensi Zayed’in eski danışmanından Macron’a destek!

Dünya genelinde Müslüman toplumlar, Fransa’da İslam’ın ve Müslümanların açıkça hedef gösterilmesine ve hakarete uğramasına tepki gösterirken; BAE’den tam tersi bir adım geldi. BAE Veliaht Prensi Zayed’in danışmanı Dr. Abdul-Khaliq Abdullah’ın, Macron’a yönelik destek açıklamaları tepki topladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-27 09:43:13

BAE Veliaht Prensi Zayed’in eski danışmanından Macron’a destek!

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron başta olmak üzere bu ülkedeki yetkililerin İslam karşıtı açıklamaları ve Hazreti Muhammed'e hakarete destek vermeleri İslam dünyasında tepkilere neden olurken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in danışmanı Dr. Abdul-Khaliq Abdullah'ın da, Macron'a yönelik destek açıklamaları takipçilerini kızdırdı.

İsraille yapılan normalleşme anlaşmasının en önde gelen savunucularından ve Türkiye karşıtlığı ile bilinen Dr. Abdul-Khaliq Abdullah, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı açıklamalarında haklı olduğunu söyledi ve bu ülkeye karşı başlatılan ‘boykot' çağrılarına da tepki gösterdi.

Khaleq Abdullah attığı bir dizi twitte şunları söyledi: Denklem basit ve açık: Erdoğan Macron'a saldırdığında, Macron'un haklı olduğunu bilin.

Ekran Resmi 2020-10-26 23.34.18

Fransa'daki cami sayısının 2.260'a ulaştığını, bu ülkedeki Müslüman sayısının da yaklaşık 5 milyon olduğunu belirten Khaleq Abdullah,Fransa'daki kilise sayısının 10.988, Hristiyan sayısının ise 65 milyonu bulduğunu söyledi.

Khaleq Abdullah, “Fransa'daki 5 milyon Müslüman güvenli, özgür ve nezih bir hayat yaşıyor. 50 Müslüman ülkedeki 1,5 milyar Müslüman ise, bunu anlamıyor” dedi.

Ekran Resmi 2020-10-27 00.01.53

Khaleq Abdullah'ın açıklamalarına tepki gösteren Mısırlı politikacı Usame Ruşdi ise "Size ne söylemeliyim, Doktor?" Tanrı'dan seni kendisiyle bir araya getirmesini istiyorum. Kişi sevdiği ile beraberdir” dedi.

‘Totatoa' rumuzlu bir takipçi de attığı Twitte, Khaleq Abdullah'ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a verdiği desteği eleştirerek şunları söylüyor:
“Şimdi Erdoğan'ın veya Tamim'in (Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani) meselesi nedir .. Biz Müslümanız ve Peygamberimiz bir .. Bu karikatürler şeref elçimizle alay eder, Allah onu korusun ve huzur versin .. Konuyu anlayın!? ... Ve eğer Macron ifade özgürlüğünü uyguluyorsa ... Erdoğan'ın tepkisi neden ifade özgürlüğü olarak görülmüyor? !!!!”

Haber Ara