Dolar

32,3811

Euro

35,0435

Altın

2.326,11

Bist

9.128,31

BAE ve Bahreyn’den Suudi Arabistan’a destek: Siyasileştirme girişimlerine karşıyız

İkisi de Körfez ülkesi olan Birelişk Arap Emirilikleri ve Bahreyn, Suudi Başsavcı’nın dün gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamayı desteklediklerini, davayı siyasileştirme girişimlerine karşı olduklarını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-16 17:23:10

BAE ve Bahreyn’den Suudi Arabistan’a destek: Siyasileştirme girişimlerine karşıyız

Birelişk Arap Emirilikleri(BAE), Suudi Başsavcısı'nın Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında yaptığı açıklamayı ve sorumluları cezalandırmak için atılacak adımları değerli bulduğunu duyurdu.

BAE'nin Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası İşbirliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Alınan önlemler Suudi Arabistan'ın hukuk ve adalet ilkelerine saygı gösteren bir değerler ve adalet devleti olmaya devam edeceği gerçeğini teyit ediyor."

Açıklamanın devamında, BAE'nin Suudi Arabistan'ın yanında kalmaya devam edeceğini ve cinayetin uluslararasılaştırma ve siyasileştirme girişimlerine karşı olduklarını yineledi.

Bir diğer körfez ülkesi olan Bahreyn'den de Suudi Arabistan'ı desteklediğini açıkladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Bu adımlar Suudi Arabistan'ın bu davada yer alanların tümünü sorumlu tutma ve cezalandırma konusundaki gayreti, tam ve şeffaf bir şekilde adaleti sağlama konusundaki kararlılığını yansıtıyor" dedi.

Bahreyn, cinayetin Suudi Arabistan'ın istikrarına, egemenliğine ve güvenliğine zarar verme amacıyla uluslararasaştırma ve siyasileştirme girişimlerine karşı olduğunu tekrarladı.

Dün Suudi Arabistan Başsavcılığı Sözcüsü Şelan eş Şelan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturmasına ilişkin başkent Riyad'da düzenlediği basın toplanısında 11 zanlıdan 5'i için idam cezası istendiği cinayetiyle ilgili 21 şüpheliden 11'ine suç isnat edilerek dava dosyasının mahkemeye gönderildiğini belirtmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara