Dolar

32,5545

Euro

34,8182

Altın

2.432,60

Bist

9.722,09

“BAE’nin normalleşmesi, Filistin halkının sırtında hain bir bıçaktır”

TRT Arapça kanalına konuşan Hamas Lideri Dr. İsmail Haniye, “BAE’nin normalleşmesi Filistin halkının sırtında hain bir bıçaktır ... ve direnişten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-21 10:57:32

“BAE’nin normalleşmesi, Filistin halkının sırtında hain bir bıçaktır”

Hamas Lideri Dr. İsmail Haniye, BAE ile İsrail işgali arasındaki normalleşme anlaşmasını "Filistin halkının sırtındaki hain bir bıçak" olarak nitelendirdi ve hareketinin "işgale direnme programından asla vazgeçmeyeceğini" söyledi.

TRT Arapça kanalına konuşan Haniye, "Tarih daktiloya merhamet göstermeyecek, halklar onları affetmeyecek ve Filistin halkımız teslim olmayacak" dedi.

Haniye, BAE'yi işgal devleti İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararından çekilmeye çağırdı.

Hamas Lideri Dr. Haniye, "Normalleşme anlaşması bir taraftan tarihin hareketini, diğer taraftan Arap-İslam mutabakatını aşıyor ve bu anlaşma Filistin halkının devredilemez hakları pahasına düşmana daha fazla meşruiyet sağlıyor" dedi.

İşgal devleti İsrail ile normalleşmeyi düşünen Arap ülkelerine çağrıda bulunan Haniye, "Denklem yapan bizleriz, kimse halkımıza ve milletimize denklem yapamaz” dedi.

"İşgal devleti ile normalleşmenin kendisine iktidarı için meşruiyet verdiğine inanan herhangi bir Arap hükümdar, hayalidir" diyen Haniye; Arap ve İslam halklarının işgalle normalleşmeyi reddettiğini belirterek, BAE'nin İsrail'le normalleşmesini reddeden Türkiye ve Kuveyt'in pozisyonlarına övgüde bulundu.


Kaynak: Arabi21

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara