Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

“BAE'deki İsrailli turistlerin davranışı utanç verici”

İbranice yayın yapan bir gazete, iki taraf arasında Eylül ayında barış anlaşmasının imzalanmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden bazı İsrailli turistlerin davranışlarını 'utanç verici' olarak nitelendirerek eleştirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-18 16:21:32

“BAE'deki İsrailli turistlerin davranışı utanç verici”

İbranice yayın yapan bir gazete, iki taraf arasında Eylül ayında barış anlaşmasının imzalanmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden bazı İsrailli turistlerin davranışlarını "utanç verici" olarak nitelendirerek eleştirdi.

Yediot Aharonot gazetesi, iki ülke arasındaki barış anlaşmasının imzalanmasından bu yana 66 binden fazla İsrailli turistin Dubai'yi ve Emirliklerdeki diğer bölgeleri ziyaret ettiğini belirterek, "bu turistlerin uygunsuz eylemleri durdurmaları" gereğini vurguladı.

Gazete, İsrailli turizm uzmanlarını turistlerin devam eden uygunsuz davranışlarına, özellikle de Emirlik ziyaretleri sırasında otel odalarından eşya çalmalarına karşı uyardıklarını, bu eylemlerin "İsrail'in itibarına zarar verdiğini" aktardı.

Gazete, "bazı ziyaretçilerin yönetim yasalarına aykırı olarak otel odalarında yemek pişirdiğini, odalarından havlu ve diğer eşyaları çaldığını ve uygunsuz partiler düzenlediğini" bildirdi.

İsrailli bir turist rehberi, "Kısa bir süre önce Dubai'de bir otelde çalışan bir arkadaşımdan bazı İsrailli misafirlerin otel odalarında yemek pişirmeye karar verdiklerini, yönetimin talimatlarını görmezden geldiklerini, bu yüzden sınır dışı edildiklerini ve onlar için başka bir yer bulmam gerektiğini söyleyen bir telefon aldım" dedi.

Kızıyla birlikte Emirliklere giden İsrailli bir turist ise, "Yerel bir tur rehberi bize, İsrailli turistlerin sorunlara neden oldukları ve kötü bir üne sahip olduklarını belirterek, ‘böyle giderse bir daha İsrailli tur şikketleriyle çalışmayacağını' söyledi. Aslında çok mahçup oldum” dedi.

Kaynak: Ynetnews + Yediot Ahronoth

Haber Ara