Dolar

32,3323

Euro

35,1712

Altın

2.245,16

Bist

8.718,11

BAE ajanı Sakarya'da ev satın almış...

TRT Haber’in paylaştığı habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan Ahmet Alastal, 2013 yılında Türkiye'ye geldi. Bir süre Başakşehir'de 2 ayrı kiralık dairede oturdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-30 14:13:20

BAE ajanı Sakarya'da ev satın almış...

Ahmed Alastal, 2014 yılında Başakşehir'de oturduğu ikametten ayrıldıktan sonra eşyalı bir daire kiraladı. Sakarya'ya taşınana kadar gözlerden uzak, kimsenin dikkatini çekmeden yaşadı.

Zanlı daireyi kendi adıyla aylık bin 500 lira bedelle, 3 bin lira depozito vererek kiraladı.

Zanlının ev sahibi, "Emlakçıdan her ay parayı gider alırdım. Sadece sözleşme anında ilişkimiz oldu. Komşulardan usulsüzlük, uygunsuzluk yapıyor gibi bir durum da bize hiç intikal etmedi." diye konuştu.

Aynı dönem Filistinli bir sivil toplum kuruluşunda çalışan kişiyi haberlerde izlediğini söyleyen ev sahibi şahsı tanımadığını ifade etti. Ev sahibi, "O dönemde gelen hasta ve yaralılar oluyordu. Onlara biz bakıyorduk. Alastal isimli kişiler geldi o dönem ama bu Alastal gelmedi." ifadelerini kullandı.

Dubai'den geldiği öne sürülen Ahmet Alastal, bir süre sonra Sakarya'dan ev satın aldığını belirterek İstanbul'dan ayrıldı. Alastal, Birleşik Arap Emirlikleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla Sakarya'da tutuklanmıştı.

Haber Ara