Dolar

32,3355

Euro

35,1847

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Badr Hari kimdir ?

Fas asıllı Hollandalı boksçu Badr Hari... Badr Hari kimdir? İşte Badr Hari'nin biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-06 21:01:10

Badr Hari kimdir ?

Badr Hari, 8 Aralık 1984'te Hollanda'nın Amsterdam şehrinde dünyaya geldi. 1991 senesinde henüz 7 yaşındayken Kick Boks yapmaya başladı. Japonya'da yapılan 2008 K-1 Dünya Şampiyonası'nda finaldeki rakibi Remy Bonjasky'ye karşı sportmenlik dışı harekette bulunduğu için şampiyonluğu kaptırmıştır. Süper Ağır Sıklet kategorisinde dövüşmektedir. K-1 dünyasına, Stefan Leko'yu ikinci raundda nakavt ederek önemli bir giriş yapmıştır.

28 Nisan 2007'de Grand Prix finalinde Yusuke Fujimeto'yu ilk raundun 56. saniyesinde yüksek tekme vuruşu ile nakavt ederek ilk defa bu organizasyonda kemeri beline takmayı başarmıştır. 1,97 boyunda ve 101 kg ağırlığındaki dövüşçünün stili Muay Thai şeklindedir.

Çalışmalarına henüz 7 yaşında eski dünya şampiyonu olan Mousid Akamrane'in birtakım öğütleri altında başlamıştır. Gençlik döneminde antrenör olarak kendisine, Mohammed Ait Hassou'yu seçmiştir ve çalışmalarını Sitan Jimnastik Salonu'nda gerçekleştirmiştir. Fakat bu salonun, Amsterdam'dan Rotterdam' a taşınması ile kendisi de bir başka antrenman salonu olan Chakuriki'de çalışmalarını sürdürmeye devam etmiştir. Bu salonda antrenmanlarında kendisine eşlik eden kişi Thom Harinck'tir. Harinck'in denetimi altında yeteneklerini büyük ölçüde geliştirmiştir.

Thom Harnick ile olan birlikteliğinde yalnızca bir mağlubiyet almıştır. 2003 senesinde antrenör değişikliğine giden Hari, Melvin Manhoef ile çalışmaya başlamıştır. Sonrasında Alexey Ignashov ile karşılaşmıştır. Ignashov'a karşı nakavt olmasına rağmen maç içerisindeki performansı ile dövüş dünyasında önemli sayılabilecek bir saygı elde etmiştir. Errol Paris, Antoni Hardonck, Aziz Katthou ve Gary Turner gibi isimlere karşı önemli galibiyetler elde etmiştir.

Şubat 2005 tarihinde Chakuriki'deki çalışmalarına son veren Hari, menajer Simon Rutz ile kontrat yaparak, It's Showtime ekibinin bir dövüşçüsü olmuştur. Amsterdam'daki ünlü Mejiro Antrenman Salonunda çalışmalarına bir süre devam ettikten sonra eski antrenörü Thom Harinck'in yanına geri dönmüştür. Buradaki birlikteliği de birkaç hafta kadar sürmüştür ve Mike Pessenier' in kendi adını taşıyan salonunda çalışmalarına devam etmiştir. Pessenier, Joeri "The Shark" Mes, Bjorn "The Rock" Bregy ve Melvin Menhoef gibi boksörlere antrenman vermektedir.

Hari'nin Stefan Leko ile yapacağı maç uzun süre gündemi meşgul etmişti. Maç öncesinde Hari rakibini tahrik edecek davranışlarda bulundu ve bu karşılaşma başlayana dek sürdü. İki boksörün de saldırgan başlangıcının ardından, Leko dönerek vurduğu tekme ile Hari'yi yere düşürmeyi başardı ve maçı kazandı.

Bu karşılaşmanın ardından Hari rövanş için fazla beklemedi. Menajeri Simon Rutz, K-1 yöneticileri ile bir anlaşma yaparak, Hari'nin, Stefan Leko ile bir rövanş yapmasını sağladı. Bu karşılaşma oldukça sert geçti. Her iki sporcunun da yüzünde ve çeşitli yerlerinde kanama olmuştur.

Hari rakibini nakavt ettikten sonra centilmenlik göstererek onu düştüğü yerden köşesine kadar gitmesine yardım etmiştir. 2006 senesinde Hollanda'da yapılması planlanan K-1 organizasyonu yerine kendisini son dakikada Yeni Zelanda'daki K-1 organizasyonunda buldu. İlk turdaki rakibi Peter "The Chief" Graham'dı.

Hari'nin rakibine sözlü hakaret etmesinden sonra ortam gerildi ve iki boksör bu sırada birbirlerine girdi. Graham'ın cevabı ise ertesi gün daha şiddetli oldu. Yapılan dövüşte Hari'yi oldukça gösterişli bir performanstan sonra nakavtla yenmeyi başardı ve rakibinin turnuvaya erken veda etmesine neden oldu. 2006 senesinde ise dünya üzerinde tüm kick boks severlere yönelik yapılan anket sonucu özel davetle K-1 Grand Prix'ine katılmıştır. Ruslan Karaev ile olan maçının henüz ilk raundunda tartışmalı bir karar sonucu hakemin maçı durdurmasıyla yenik sayılan Hari kontrolunu kaybederek sağa sola saldırmaya başladı ve rakibine karşılık birtakım aşağılayıcı hakaretlerde bulundu.

Aynı sene Tokyo'daki turnuvada Paul Slowinski'yi yenmeyi başardı. Bu maçtan sonra Karaev'den rövanşı unutulmayacak bir maç sonrası aldı. Karaev'in kendisini yere düşürmesinden henüz 8 saniye sonra bu kez o rakibini yere düşürerek maçı kazandı.

Bu galibiyet Hari'yi K-1'de dünya şampiyonluğu karşılaşmasına taşıdı ve finalde Yusuke Fujimeto'yu yenerek unvanın sahibi oldu. 5 Ağustos 2007 tarihinde Hong Kong'daki turnuvada Peter Graham'ı final raundunun sonunda sayı ile yenerek rakibinden rövanşı almış oldu.

29 Eylül 2007 tarihinde K-1 Dünya Gran Prix'i elemelerinde, bu organizasyonun Las Vegas ayağındaki şampiyonu Doug Viney'i ikinci raundda nakavtla yenerek ilk defa Dünya Grand Prix'inde yer almaya hak kazandı. 8 Aralık 2007 tarihinde Yokohoma'daki finallerde Remy Bonjasky'e kaybederek galibiyet serisine nokta koymak durumunda kaldı.

2008 sezonunda Yeni Zelandalı rakibi Ray Sefo ile ringe çıktı. Rakibini Yokohama GP'sinde mağlup etti. K-1 2008 finalinde Peter Aerts'ı teknik nakavtla (TKO), Errol Zimmernman'ı ise nakavtla (KO) yendi ve finale yükseldi.

Finalde Remy Bonjasky ile karşılaştı. Maç esnasında rakibini yerde tekmeleyerek diskalifiye oldu. Veda maçını "It's Showtime Lyon 2011"de Gregory Tony'ye karşı yaptı. İlk roundun 2:43 saniyesinde nakavt ile kazandı Badr Hari'nin aynı zamanda kendisine ait ''Step in the Ring'' isimli bir müzik parçası bulunmaktadır.

Unvanları

2009 K-1 Finalisti

2008 K-1 Finalisti

2007 K-1 Dünya Ağırsiklet Şampiyonu

Former K-1 Ağırsiklet Şampiyonu

2002 WPKL Hollanda Muay Thai Şampiyonu

 

Haber Ara