Dolar

32,5963

Euro

34,8549

Altın

2.496,68

Bist

9.633,32

Bacak kemiğinden yüz yapıldı

Batman'da çene kemiği parçalanan Adem Yılmaz'a, 11 saat süren ameliyatla bacak kemiği ve dokusuyla yüz onarımı yapıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 18:39:03

Bacak kemiğinden yüz yapıldı

Batman'da 6- 8 Ekim 2014'de meydana gelen olaylar sırasında yüzüne av tüfeği saçması isabet eden Adem Yılmaz'ın çene kemiği parçalandı.Hayati tehlikesi olmayan küçük Adem'in annesi Aliye ve babası Hasan Yılmaz, çocuklarının tedavisi için 2 yıl boyunca birçok hastane ve doktora gitmesine rağmen çözüm bulamadı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne giden Yılmaz ailesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fırat Acar ile görüşüp olumlu yanıt alınca, hemen ameliyata başlandı. Dr. Acar, ekibiyle birlikte Adem Yılmaz'a 11 saat süren ameliyatla sağ ayağından aldıkları kemik ve doku ile yüzündeki görüntü ve çene kemiği onarımını başarılı bir şekilde tamamladı.

Ameliyat bölgede bir ilk
Çene alt kemiğinde 2 ayrı bölümde, 7 santimlik kemik kaybı olduğunu belirten Op. Dr. Fırat Aca, "Türkiye'de ve hatta dünyada ancak belirli merkezlerde gerçekleştirilebilen, özel bilgi, eğitim ve titiz bir çalışma gerektiren operasyon, Batman'da, hatta bölgemizde 9 yaşındaki hastaya ilk kez yapılmaktadır" dedi.

Başarılı ameliyatın sonucunda çenesine tekrar kavuşan Adem Yılmaz'ın annesi Aliye Yılmaz ile babası Hasan Yılmaz, oğullarını tedavi için kaç kez Ankara'ya götürdüklerini ancak sonuç alamadıklarını belirterek, "Çareyi Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde bulduk. Doktorumuz Fırat Acar, bize çare oldu ve bir dünya bağışladı. Allah'a çok şükür çocuğumun çenesi düzeldi. Böyle bir başarılı operasyonu beklemiyorduk" diye konuştu.

Haber Ara