Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Babel Galatasaray'da

Galatasaray, eski Beşiktaşlı futbolcu Ryan Babel ile geçen sezon Yeni Malatyaspor'da forma giyen Adem Büyük'ü kadrosuna kattığını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-28 19:58:55

Babel Galatasaray'da

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, 32 yaşındaki Hollandalı futbolcu Ryan Babel ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Açıklamada, Babel'e her bir sezon için 2,5 milyon avro sabit ücret ile 2 milyon avro imza parası olmak üzere toplamda 9,5 milyon avro ödeneceği aktarıldı.

Galatasaray Kulübü, ayrıca Ryan Babel'in transferi dolayısıyla hazırlanan videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Videoda Hollandalı futbolcu sarı-kırmızılı kulübün en kıdemli üyesi Ali Fuat Diriker ile bir araya geldi. Videoda Diriker, Babel'e "Galatasaray'ın oyuncuları takımın şampiyon olması için bütün gayretlerini daima sarf ederler. Tahmin ederim ki siz de onlardan biri olacaksınız. Ben 101 yaşındayım. Galatasaraylıların en yaşlı üyesiyim. Bu yaşıma rağmen oyuncuların kulübe gelmesini yakinen takip ediyoruz. Böyle bir kulübe geldiğiniz için de çok şanslısınız." ifadelerini kullandı.

Hollandalı futbolcuya forma hediye eden Diriker, "Çok kıymetli bir hediyedir. Herkese nasip olmaz." şeklinde görüş belirtti.

Ali Fuat Diriker'in elini öpen Babel de "Burada olmaktan ve kulübe katılmaktan onur duyuyorum. Küçükken Türk futbolu hakkında çok fazla bilgim yoktu. Fakat Galatasaray'ı bilmek zorundaydınız. Avrupa'da da varlığı hissettirmesi, büyük taraftarı olan Galatasaray gibi büyük bir kulübe geldiğim için son derece mutlu ve gururluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara