Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Babalığa hazırlık sürecinde; baba

Evlenecek bireyler hem kendi sağlıkları hem de eşlerinin sağlıkları hakkında bilgi sahibi olmalı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-23 11:38:42

Babalığa hazırlık sürecinde; baba

Çocuk sahibi olmak için temel koşul eşlerin fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı olmalarıdır. Evlenecek bireyler hem kendi sağlıkları hem de eşlerinin sağlıkları hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar. Gelecek kuşakların sağlıklı olabilmesi için genetik yönden uyumlu ve sağlıklı olmak çok önemlidir. Kalıtımsal hastalığı olan iki insanın evlenmeleri halinde çocuk sahibi olmamaları önerilir. Kalıtımsal faktörler, akraba evliliklerinde çok önemlidir.

Anne, hamileliğinin başından beri duygusal olarak kendini hazırlar. Baba içinse bu süreç, bebeğin doğumunda başlar ve bazen bir bocalama yaşayabilir, karmaşık duygular hissedebilir. İlk oluşan duygular, güçlü bir sevgi ile bebeğini koruma altına almak onun en önemli sorumluluğu olur.Bu arada tabii ki eşler arası iletişimde de değişiklikler gözlenir.

Hastane gidişle süreç başlar

Hastaneden eve gelişte bir telaştır başlar, aile büyükleri yardıma gelir, yeni anne ise ne yapacağını şaşırır, yeni baba da diğer aile büyükleriyle beraber olmak durumunda kalır. Annenin hemen eşinden yardım istemesi gerekir, iş birliği oluşunca da eşler arasında herhangi sorun olmaz, tabii ideali bu. Babanın katılımı olmadığında baba kendini dışlanmış hisseder ve eşinin artık odak noktasında olmadığından yakınmalar ve sürtüşmeler başlar o nedenle babanın iş birliği olmazsa olmaz, bebekle ilgili her kararın beraber alınması gereklidir. Sonuç olarak artık anne-baba ve çocuktan oluşan çekirdek aile hep birlikte yaşama yelken açmışlardır, ne kadar az müdahale olursa o kadar huzurlu ve mutlu bir aile ortamı gerçekleşir.

Haber Ara