Dolar

32,5261

Euro

34,6059

Altın

2.489,73

Bist

9.548,09

“Babacan hareketi, Aralık ayında partileşecek”

‘Ali Babacan Hareketi’ partileşme yolundaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son günlerde hareketle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre hareketin Aralık ayında partiyi kurması artık neredeyse kesin.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-01 13:56:56

“Babacan hareketi, Aralık ayında partileşecek”

AK Parti'den ayrılarak yollarına devam eden Ali Babacan ve ekibi, Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre aralık ayında partinin kuruluşunu ilan edecek.

‘Babacan Hareketi' partileşme yolundaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son günlerde hareketle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre hareketin Aralık ayında partiyi kurması artık neredeyse kesin. 

Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın öncülük ettiği ve kendilerine “Babacan Hareketi” adını veren siyasi oluşum, Türkiye gündeminin en çok konuşulan konularından birisi. Partinin ne zaman kurulacağından, hangi isimlerle ve kimlerle ortaya çıkacağına kadar hareket ile ilgili merak edilenleri ‘Artı Gerçek' haber araştırdı.

Edindiğimiz bilgiler, hareketin şu ana kadar önemli bir yol aldığı ve parti kurulumu açısından son düzlüğe doğru hareket ettiği yönünde. Kısa bir süre sonra partileşme yolunda ilk adımını atacak olan hareket, çok sayıda isimle görüşmeler yapıyor. Bu isimler ise tek bir kesimden değil birçok çevreden oluşuyor.

PARTİ KURULMADAN KISA BİR SÜRE ÖNCE
MANİFESTO KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Ankara kulislerinde en fazla konuşulan konulardan biri olan Babacan Hareketiyle ilgili son gelişmeleri şöyle özetlemek mümkün: 
Hareket, çeşitli çevrelerle görüşmeler yapmaya ve kendi kadrolarını oluşturmaya devam ediyor. Hareket'in kendine özgü bir yapı oluşturmaya çalıştığı ve bu sebeple yaptığı görüşmelerde ince eleyip sık dokuduğu söyleniyor. Akabinde ise görüşmelerin sonucuna göre oluşturulacak nihai kadronun bir manifesto üzerinde çalışacağı ve partinin kuruluşundan kısa bir süre önce de bunu kamuoyu ile paylaşacağı dile getiriliyor.

BABACAN HAREKETİ ARALIK
AYINDA PARTİLEŞECEK

En çok merak edilen konulardan biri ise partinin ne zaman kurulacağı. Ankara'da edindiğimiz bilgilere göre partinin kuruluş tarihi artık neredeyse kesin gibi. Hareket aralık ayında partileşecek ve yoluna bu şekilde devam edecek. 
Öte yandan hareketin kimlerden oluşacağı da sır gibi saklanıyor. Edindiğimiz bilgilere göre sağdan sola, tüm toplumsal kesimleri kucaklayabilecek çok sayıda önemli isim hareket içinde yer alacak. Kamuoyunda harekete dönük büyük sempati olduğu ve görüşme yapmak isteyen isimlerin de çok fazla olduğu konuşuluyor. Hareket bu anlamıyla farklı mahallelerden gelen, liyakate sahip ve zinde bir kadroyla öncelikle parti içinde adeta küçük bir Türkiye oluşturmayı hedefliyor.

ADALET, EKONOMİ VE ÖZGÜRLÜKLER
ALANINA ÖNEM VERECEK

Hareketin programı ve siyaset yaparken kullanacağı kelimeleri de dikkatli seçtiği kaydediliyor. Bu açıdan toplumun özlemlerine ve beklentilerine yanıt veren bir program üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Hareketin önem verdiği kavramlar arasında öne çıkanlar adalet, ekonomi ve özgürlükler. Yargı alanındaki olumsuz gelişmeler, ekonomi alanındaki kötü gidişat ve özgürlükler alanında yaşanan baskılar hareketin de ana gündem maddesi olacak. Bu üç kelime partinin inşa edeceği politikalar açısından özel bir öneme sahip olacak.

BABACAN SİYASETTE KUTUPLAŞTIRICI
SÖYLEMLERE YER VERMEYECEK

Hareketin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen eleştiri ve sert söylemlere yanıt verip vermeyeceği merak edilen konulardan biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hareketi hedef alan söylemlerinin aksine Babacan Hareketi ne AK Parti ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kamuoyu önünde bu tarz sığ tartışmaların bir parçası olmamayı aksine siyasette kutuplaştırıcı söylemlerin ötesinde yeni bir söylem geliştirmeyi hedefliyor. Hareket olabildiğinde kapsayıcı ve kucaklayıcı bir dille kamuoyuna seslenmeyi düşünüyor. 

HAREKET, ANKETLER İÇİN
‘GERÇEKLİKLE İLGİSİ YOK' DİYOR

Son günlerde basında çıkan “Ali Babacan hareketi parti kurarsa ne kadar oy alır” yönündeki anketlere ilişkin hareketin yorum yapmaktan kaçındığı, ortada bir parti yokken yapılan anketlere yansıyan oy oranlarının gerçeklikle bir ilgisi olmadığı yönünde bir görüşe sahip olduğu ifade ediliyor.  

Ali Babacan ve hareketinin kendilerine dönük AK Parti'den kalan eski yüklerle nasıl baş edeceği ve bu yönde gelen eleştirilere nasıl yanıt vereceği de merak ediliyor. Edindiğimiz bilgiler, hareketin bu konuda gelen eleştirilere açık olduğu ancak geçmişin eski yükleri üzerinden yapılacak bir tartışma veya geçmişle hesaplaşmak yerine geleceğe birlikte bakmak şeklinde özetlenebilecek bir yol haritasının daha doğru olacağı ve ancak bu şekilde ileriye dönük yol alınabileceği yönünde bir söyleme sahip olacağı belirtiliyor. 

Siyaset kulislerini hareketlendiren Ali Babacan ve ekibinin kurmayı planladığı partinin, Türkiye siyasetinde nereye oturacağı sorusu herkesin kendisine sorduğu sorulardan biri. Aralık ayı itibariyle parti olarak yola devam edecek hareket, önümüzdeki dönemde de en çok tartışılan gündemlerden biri olacak gibi görünüyor. 

Kaynak: https://www.artigercek.com/

 

Haber Ara