Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

Babacan'dan Abdullah Gül yorumu

Taraf gazetesinin Abdullah Gül ile ilgili manşetini Ali Babacan yorumlarak, yalanlar üzerinden tartışmayı doğru bulmadığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 15:37:36

Babacan'dan Abdullah Gül yorumu

Babacan, "Yalanlar üzerinden tartışmaya girmeyi hiç gerekli bulmuyorum" dedi. 

Taraf Gazetesi'nin manşetinde Abdullah Gül'e atfedilen ifadelerle ilgili soruya Babacan, "Haber tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür. Sayın Gül de zaten yalanladı. Yalanlar üzerinden tartışmaya girmeyi hiç gerekli bulmuyorum. Türkiye'nin en çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemden geçiyoruz. Bu topraklarda ne zaman ki birlik olunmuş, o kadar başarılı olmuşuz. Ne zaman ayrılıklar çıkmış o kadar bu ülke kaybetmiş. Şuan bu imtihan döneminin ortasındayız" dedi.

Türkiye'yi etnik farklılıkları ön plana getirip ayrıştırmaya çalışan bir siyasi parti ile bunun için çalışan terör örgütünün bulunduğunu ifade eden Babacan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Mezhep bakımından karıştırmaya çalışanlar var. Bunlara çok dikkat etmek lazım. İzin vermememiz lazım. Bizim felsefemiz şudur: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra herkes bizim kardeşimizdir. 13 yıldır yaptıklarımıza bakarsanız, Türkiye'de artık işleyen bir demokrasi var. Türkiye'de ben sesimi duyuramıyorum iddiasını kimse söyleyemez. Türkiye eğer bir çözüm arayacaksa yine demokrasi ve hukuk içinde arayacak. Bunlar önemli kazanımlar. 7 Haziran'da halkımızın mesajını biz aldık. Bundan sonraki dönemlerde varsa o hataların tekrarlanması için çaba harcayacağız"

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, KONTV'de yayınlanan "Anadolu Soruyor" programında KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay'ın sorularını cevapladı.

Haber Ara