Dolar

32,5624

Euro

34,8989

Altın

2.432,18

Bist

9.645,02

Babacan cephesinden Kılıçdaroğlu'na yanıt

Ali Babacan'ın ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifak için yeşil ışık yakmasının ardından, Ali Babacan cephesinden konuya ilişkin açıklama geldi. Babacan cephesindeki ana görüş, 'Bir ittifaka eklemlenme düşüncesiyle hareket etmiyoruz' şeklinde...

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 20:16:53

Babacan cephesinden Kılıçdaroğlu'na yanıt

Ali Babacan, parti kuruluşunu yine ileri bir tarihe erteledi. Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurmasının ardından çalışmalarını hızlandıran Babacan'ın, nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. Babacan'ın Millet İttifakı'na yakın olduğu iddia ediliyordu.

"MİLLET İTTİFAKI'NIN POLİTİKALARI İLE UYUM VAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İki partinin liderlerinin açıklamalarını izledik. Yüzde 99 oranında Millet İttifakı'nın politikaları ile uyum var" ifadelerini kullandı.

Ocak sonuna kadar partiyi kurma amacında olan Babacan cephesinde ise söylem, "Hiçbir parti ile kurulmuş bir temas yok. Ana akım siyaset olma hedefi ile çalışıyoruz. Bir ittifaka eklemlenme düşüncesiyle hareket etmiyoruz" şeklinde. Ancak olası bir baskın seçim halinde yeni oluşumların da Millet İttifakı ile birlikte hareket edebileceği kulislerde konuşuluyor.

 

Haber Ara