Dolar

32,5065

Euro

34,5753

Altın

2.492,73

Bist

9.548,09

BAAS rejimi saldırıları, İdlib’de yoğunlaştı

Suriye'de süren savaşta Esed rejimi, ABD ile Rusya'nın anlaşması kapsamında Lazkiye ve Şam'dan sonra Halep'te ateşkes ilan etmesinin ardından saldırılar İdlib vilayetine yöneldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 13:19:06

BAAS rejimi saldırıları, İdlib’de yoğunlaştı

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Geçici ve sınırlı ateşkes anlaşmasının fiili olarak Esed rejimi tarafından ihlal edilmesine karşılık muhaliflerin cevap vermesi ile çatışmaların başladığı Suriye'de Esed rejimi ABD ve Rusya'nın bölgesel ateşkes planı dışında bırakılan noktaları bombalamaya devam ediyor.

İDLİP 3 GÜNDÜR HEDEF

Esed rejimi ABD ve Rusya'nın anlaşmasının ardından önce Lazkiye ve Şam'da daha sonra ise yüzlerce kişiyi öldürdüğü Halep'teki ateşkesin dışında kalan İdlib vilayetine saldırılarına devam ediyor.

Fetih Ordusu tarafından 2015 yılının Mart ayında rejimden alınan İdlib kent merkezi ve vilayetinin çeşitli noktaları üç gündür Esed rejimi uçakları tarafından hedef alınıyor.

3 GÜNDE 40'A YAKIN SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Esed rejiminin ABD ve Rusya desteği ile terörist olarak nitelediği Fetih Ordusu bileşenleri ve bazı muhalif grupların merkezi olarak görülen İdlib kent merkezi ve Binniş kasabasına saldırılarında ise üç günde yaklaşık 40 sivil hayatını kaybetti.

PAZAR YERİNE SALDIRI:EN AZ 25 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Bugün öğlen saatlerinde Esed uçaklarının Binniş kasabasına yaptığı hava saldırısında ise bir pazar yeri hedef alındı ve ilk belirlemelere göre en az 25 sivil hayatını kaybetti. Onlarca kişinin yaralandığı saldırıda Şeyh Şuayb camii ile bir okul da rejim uçakları tarafından bombalandı.

Haber Ara