Dolar

32,5140

Euro

34,7787

Altın

2.424,23

Bist

9.733,84

Aziz Yıldırım'ı Gülen'e kim şikayet etti?

Habertürk'te Karşıt Görüş programında Aziz Yıldırım'ı Gülen'e şikayet eden ismin İhsan Kalkavan olduğu iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-10 22:02:37

Aziz Yıldırım'ı Gülen'e kim şikayet etti?

3 Temmuz şike sürecine ilişkin flaş bir iddia daha ortaya atıldı. Habertürk Tv'de yayınlalan Karşıt Görüş programında, şikede kumpas olayının perde arkasında yaşananlar ile ilgili ortaya atılan iddiada, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Azerbaycan'dan uçakla döndüğü esnada işadamı İhsan Kalkavan'a 'Bu adamın elini öpmek için Amerika'ya niçin gidiyorsunuz?' dediği, Aziz Yıldırım'ın bu cümlesinin İhsan Kalkavan tarafından Fethullah Gülen'e iletildiği aktarıldı.

Kendisini küçük düşürecek bir açıklama olduğu için FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in, Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe'yi şike sürecinin içine soktuğu iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Fethullah Gülen'e bir zamanlar en yakın isimlerden biri olan Hüseyin Gülerce de buna benzer bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı;

"Spor camiasından önemli bir isim, Aziz Yıldırım'ın Fethullah Gülen hakkında söylediği olumsuz şeyleri gidip Gülen'e aktarmış. Şike sürecinin temelinde bu yatıyor. Çünkü Fethullah Gülen, 25 milyon taraftarı olan bir kulübün başkanından çekindi ve kendisini bir anlamda bitirmek istedi. Şike kumpas davasının özünde bu yatıyor. Burada hedef Fenerbahçe değil Aziz Yıldırım'dı çünkü Yıldırım'ın o sözleri Gülen'i rahatsız etmişti."

3 Temmuz şike sürecinde Fenerbahçe kulübünün başkanı Aziz Yıldırım, yöneticileri Mehmet Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu, eski asbaşkanı Ali Yıldırım ve kulüp çalışanı Cemil Turhan tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Daha sonra tüm isimler tahliye edilmişti.

Haber Ara