Dolar

32,5522

Euro

34,8618

Altın

2.426,50

Bist

9.722,09

Aziz Sancar: Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer, aşı yaptırırdım

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar: 'Şimdi Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım. Halkımızın, Türkiye'de mevcut olan aşıyı kullanmasını tavsiye ederim' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-11 10:39:23

Aziz Sancar: Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer, aşı yaptırırdım

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar: Şimdi Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım.

Bulaşıcı hastalıklar ve aşı konusunda uzman olmadığının altını çizen Türk bilim insanı Aziz Sancar, "O nedenle bu konuda Türk uzmanların söylediklerine bir katkıda bulunmam mümkün değildir. Türkiye'de olsaydım Türk hekimlerinin tavsiyelerine uyardım" ifadesini kullandı.

Sosyal medya kullanmadığını ancak biri veya birilerinin Aziz Sancar adını kullanarak aşı karşıtı tweetler attığını aktaran Sancar, "Ayıp, günah ve bence bunu yapan veya sahte olduğunu bilerek yayanlar, kanunen takip edilip cezalandırılmalıdır" dedi.

"Halkımızın, Türkiye'de mevcut olan aşıyı kullanmasını tavsiye ederim"

Bu tür paylaşımların halkın kafasını karıştırıp insanların aşı olmasını engelleyerek hayatını tehlikeye sokabileceğini ifade eden Sancar, şunları kaydetti:

"Bunu ne sebeple yapıyorlar bilmiyorum. Aşının partisi yok. Bu aşıyı Çin'den satın alıp Türkiye'de kullanmaya karar veren politikacılar değil bizim halk sağlığı uzmanlarıdır. Rus, Amerikan veya Türk kardeşlerimizin Almanya'da ürettiği aşılardan hangisi daha etkili bilemiyorum. Çünkü bu işin uzmanı değilim. Ama inanıyorum ki hepsinin koruyucu faydası var ve halkımızın Türkiye'de halihazırda mevcut olan aşıyı kullanmasını ve sağlık uzmanlarından başka hiçbir kimsenin sözünü dinlememelerini tavsiye ederim. Şimdi Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım."

Haber Ara