Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Aziz Sancar, Azerbaycanlı öğrencilerle buluştu

Prof. Dr. Sancar:- 'Yabancı ellere gidip onların dilini öğrenseniz de onlar size Türk diyecek. Benliğinizle gurur duyacaksınız ki Amerikalı da İngiliz de size saygı duysun'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 18:23:55

Aziz Sancar, Azerbaycanlı öğrencilerle buluştu
Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (UNEC) öğrencileriyle bir araya geldi.

Sancar, Azerbaycan Eğitim Bakanlığının davetiyle geldiği başkent Bakü'de, UNEC'i ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada başarılarını çok çalışmakla elde ettiğini söyleyen Sancar, öğrencilere de çok çalışmaları, bunun yanında da benliklerini unutmamaları tavsiyesinde bulundu.

Prof. Dr. Sancar, yurt dışında kaldığı sürede gönlünde hep Türkiye ve Türk dünyasının olduğunu belirterek "Yabancı ellere gidip onların dilini öğrenseniz de onlar size Türk diyecek. Benliğinizle gurur duyacaksınız ki Amerikalı da İngiliz de size saygı duysun." dedi.

ABD'de kurduğu Türk Evi'nden de bahseden Sancar, "Bu evin amacı Türkiye'yi ve Türk dünyasını tanıtmak, araştırma için ABD'ye gelen Türk akademisyenlere barınma sağlamak ve öğrencilerin ABD'ye alışmasına katkı sunmak. Nobel'den gelen paranın büyük kısmını da buraya aktardık" diye konuştu.

UNEC Rektörü Adalet Muradov'un da hazır bulunduğu toplantıda Sancar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Sancar ayrıca Bakü ziyareti çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve UNEC'in ortaklaşa düzenlediği "Üniversitelerde Bilimsel Faaliyetlerin Çağdaş Yönetim Modeli" konulu konferansta konuşma yaptı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara