Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Azimut Bosphorus Capital, 'En Fazla Büyüyen Portföy Yönetim Şi

Azimut Bosphorus Capital, 'En Fazla Büyüyen Portföy Yönetim Şirketi' seçildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-09 18:25:59

Azimut Bosphorus Capital, 'En Fazla Büyüyen Portföy Yönetim Şi
Azimut Bosphorus Capital, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) tarafından "Son 5 yılda En Fazla Büyüyen Yeni Kurulmuş Portföy Yönetim Şirketi" ödülüne layık görüldü.

Azimut Bosphorus Capital açıklamasına göre şirket, portföy yönetim sektörünün 100 milyar TL'ye ulaşması nedeniyle TKYD tarafından düzenlenen etkinlikte, "Son 5 yılda En Fazla Büyüyen Yeni Kurulmuş Portföy Yönetim Şirketi" kategorisinde ödül aldı.

Şirketin ödülü, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından Azimut Bosphorus Capital Genel Müdürü Murat Salar'a takdim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Müdür Salar, hedeflerinin tüm sektörde 2020 itibarıyla ilk 5 kurum arasında yer almak olduğunu belirtti.

Salar, 5 yıllık iş planlarını bu hedef doğrultusunda oluşturduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Azimut Group, Türkiye'deki entegre platformu aracılığıyla yönettiği faaliyetlerle 2,7 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşmış durumda. Türkiye'nin en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olan Azimut Group, çok şubeli bankaların da yer aldığı sektör genelinde en büyük 10 kurum arasında yer almayı başardı. Grubumuz, büyüme stratejilerinin ikiye katlandığını söyleyecek kadar iddialı hedeflerle yoluna devam ediyor. Türkiye'yi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı içine alan MENA bölgesine Avrupa'dan ulaşmak adına ciddi bir merkez görüyoruz ve stratejilerimizi bu yönde oluşturuyoruz.

Beş kıtada, 14 ülkede faaliyet yürüten ve toplamda 40 milyar dolar varlığı bünyesine katmış, İtalya'nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi Azimut Group'un bir iştiraki olarak, ilk kez verilen bu ödülü almaktan dolayı çok büyük gurur duyuyoruz."

Haber Ara