Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Azez-Mare koridoru yeniden açıldı

Suriye'nin Mare ve Azez arasındaki 8 köy IŞİD'den geri alınarak koridor yeniden açıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 09:57:59

Azez-Mare koridoru yeniden açıldı

IŞİD'in Türkiye sınırı yakınındaki Azez ile bu kentin güneyindeki Mare arasındaki koridoru işgali sona erdirildi. Ayrıca yapılan atışlar ve hava harekâtı neticesinde, ilk tespitlere göre 18 IŞİD mensubu öldürüldü.

AZEZ-MARE KORİDORU AÇILDI

Türk güvenlik kaynakları, sınırda konuşlu Türk topçu birliği ile koalisyon güçlerinin hava harekatları ve Özgür Suriye Ordusu'nun saldırıları neticesinde, Mare Azez arasındaki IŞİD'in elinde olan Kafer Kalbayn, Cibrin, Faydiyah, Sındıf, Kara Köprü, Dudiyen, Kafer Brişa ve Kafer Şsus köyleri örgütün elinden geri alındı. Bölgeden IŞİD'in temizlenmesi sonucu Azez-Mare koridoru açıldı.

18 IŞİDLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada IŞİD tarafından Suriye'den Türkiye'ye dün atış yapma hazırlığında olduğu belirlenen ve sınırda konuşlu hedef tespit sistemleriyle tespit edilen 14 IŞİD hedefine 61 adet Fırtına topu ile atış yapıldı. Koalisyon uçakları ile de hava harekâtı icra edildi. Yapılan atışlar ve hava harekâtı neticesinde, ilk tespitlere göre 18 IŞİD mensubu öldürüldü, örgüte ait 2 silahlı araç, bir top mevzii ve 1 savunma binası imha edildi.

i_9142

250 BİN KİŞİ SIKIŞMIŞTI

Suriye PKK'sı PYD'nin kontrol ettiği Afrin'den başlayarak, Tel Rıfat ve Azez hattında 250 bin Suriyeli, bombaların peşpeşe düştüğü hatta sıkışmış durumdaydı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara