Dolar

32,5123

Euro

34,9408

Altın

2.433,87

Bist

9.716,77

Azez'de muhalifler çatışıyor!

Çatışmaların sebebi ise PYD ile işbirliği ve yolsuzluk...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 16:33:15

Azez'de muhalifler çatışıyor!

TİMETURK | ÖZEL HABER
MELAHAT KEMAL

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki iki grup arasında yaşanan gerginlikten dolayı çatışma çıktı. Bu nedenle Öncüpınar'dan geçişler durduruldu.

ÇATIŞMALARIN SEBEBİ "PYD İLE İŞBİRLİĞİ VE SİLAH TİCARETİ "

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde ÖSO'nun Şam Cephesi grubu ile Ahrar'uş Şam önderliğindeki diğer muhalif gruplar arasında Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolü nedeniyle çıktığı aktarılan haberlerin arka planı gün yüzüne çıktı.

Azez'de yaşanan çatışmaların Şam Cephesi lideri Ali Siccu'nun PYD ile olan ilişkisi, silah ticareti ve keyfi uygulamaları nedeniyle süren gerginlik yüzünden çıktığı aktarıldı.

Bölgedeki Ahrar'uş Şam komutanları net bir tespitle Şam Cephesi'nin yolsuzluklar ve düşmanla işbirliği yapıp grubun devrimle alakası olmadığını belirtti.

ÖNCÜPINAR'DAN GEÇİŞLER DURDURULDU

Yaşanan anlaşmazlık sonucu taraflar arasında çatışma çıktı. Bölgeden silah ve top sesleri duyulurken, yükselen dumanlar Kilis'ten de görülüyor.

Yaşanan bu gelişme üzerine Kilis sınırında güvenlik güçlerince güvenlik önlemi alındı. Çatışmalar nedeniyle Öncüpınar'dan geçişler durduruldu.

ÇATIŞMALARI ÖSO KOMUTANINA SORDUK (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

373092

Haber Ara