Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Azerbaycanlılardan Ermenistan'a gözdağı

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Kurban, 'Azerbaycan'ın tutumu daha da sert olacak'çıkışında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-09 18:11:43

Azerbaycanlılardan Ermenistan'a gözdağı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Dünya Azerbaycanlılar Kongresi, Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Asif Kurban, Ermenistan askerlerinin Azerbaycan topraklarını işgaline ilişkin, "Ermenistan'ın saldırı ve tecavüzkar politikaları devam ettiği sürece Azerbaycan'ın tutumu daha da sert olacaktır." dedi.

Kurban, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan'ın uluslararası anlaşmalar ve uluslararası kuruluşların tutumunu hiçe sayarak, Azerbaycan topraklarını işgale devam ettiğini belirtti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan son çatışmalara değinen Kurban, "Azerbaycan ordusu son olayda cephe boyunca Ermenistan'ın unutamayacağı bir ders verdi. Bekleniyordu ki Ermenistan bundan gerekli ve gerçekçi dersi çıkarır ve barış için gerekli adımları atar. Ancak görmekteyiz ki Ermenistan savaş politikalarından ve terör eylemlerinden vazgeçmemektedir." diye konuştu.

Ermenistan'ın tüm tecavüzkar ve provokatif eylemlerinin cevapsız kalmayacağına emin olduğunu kaydeden Kurban, "Ermenistan'ın bu saldırı ve tecavüzkar politikaları devam ettiği sürece Azerbaycan'ın tutumu daha da sert olacaktır. Çünkü Azerbaycan Ordusu'nun her açıdan bunu yapmaya fazlasıyla gücü vardır." ifadesini kullandı.

"PKK bölgeye 400 terörist gönderdi"

Kurban, PKK'nın Ermenistan'a destek verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Çatışmaların başladığı ilk günlerde PKK terör örgütü Ermenistanlı dostlarına destek olmak için 400 militanını bölgeye gönderdi. Kandil ve Kamışlı'dan gelen birlikler Ağrı'dan Ermenistan'a geçti. Sevan gölü bölgesinden PKK'ya ayrılan Vanderes Kampı'na geçen terör grubu Karabağ'da savaşın şiddetlenmesiyle sıcak bölgelere gönderildi. Azerbeycan ile savaşmak için Ermenistan'a sevk edilenler arasında PKK'nın Suriye kolu PYD saflarında savaşan 150 Ermeni asıllı militanın yer alıyor."

Toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olduklarını bildirdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara