Dolar

32,4899

Euro

34,5986

Altın

2.477,32

Bist

9.561,70

Azerbaycanlı yazarlar Çanakkale Zaferi'ni anlattı

Azerbaycanlı yazarlar Çanakkale Zaferi'ni anlattı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 14:13:02

Azerbaycanlı yazarlar Çanakkale Zaferi'ni anlattı
Azerbaycan'da, Çanakkale zaferinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, hikaye ve makale yarışmasında sunulan eserler kitap haline getirildi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Azerbaycan Yazarlar Birliği (AYB) işbirliğiyle düzenlenen yarışmada sunulan 45 şiir, 11 hikaye ve 26 makale, "Çanakkale Milli Ruh" isimli kitapta toplandı.

Kitabın tanıtım toplantısında konuşan AYB Başkanı Anar Rzayev, Azerbaycanlı yazarların Çanakkale Zaferi'yle ilgili eserlerinin bir kitapta toplanmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin ibret mektebi, Türk zaferinin ve Türk maneviyatının simgesi olduğunu vurgulayan Rzayev, "Birkaç ülke ile savaşan Türkiye bu zaferden galip çıkmıştır. Türk halkı, hayatını kaybederek burada defnedilen askerleri kendi evladı olarak kabul etmiştir. Dünyada bunun başka örneği yoktur. Bu, Türk halkının büyüklüğünün göstergesidir" şeklinde konuştu.

Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan da tek millet, iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye'nin birçok dönemde kader birliği yaptığını, bu kader birliğinin Çanakkale Savaşı'nda nasıl olduğunu ortaya çıkarmak için yarışma düzenlediklerini belirtti.

Çanakkale Zaferi'yle ilgili Azerbaycan'da kendilerinin bilmediği, görmediği şeyleri öğrenmek için müsabaka düzenlediklerini kaydeden Arslan, bu düşüncenin kendilerini yanıltmadığını ve kitapta çok sayıda ilginç makale ve hikayenin bulunduğunu bildirdi.

AYB'de düzenlenen tanıtım toplantısına, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği müşavir ve çalışanları, milletvekilleri, sanatçılar ve eserleri kitapta yer alan yazarlar katıldı.

Haber Ara