Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

'Azerbaycan-Türkiye Edebiyat ve Maarif İlişkileri' paneli

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-25 12:19:43

'Azerbaycan-Türkiye Edebiyat ve Maarif İlişkileri' paneli
Bakü Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Cihan Özdemir, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurulmasında, Türkiye'de eğitim alan, Türk kültürünü özümseyen edebiyatçı ve eğitimcilerin oluşturduğu fikir akımlarının büyük rol oynadığını söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "20. Asrın Başlarından Günümüze Azerbaycan-Türkiye Edebiyat ve Maarif İlişkileri" konulu panel düzenlendi.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (AMİA) ve Bakü YEE ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından AMİA Edebiyat Enstitüsünde düzenlenen panele, AMİA Başkan Yardımcısı Milletvekili Prof. Dr. İsa Hebibbeyli ve Bakü YEE Müdürü Doç. Dr. Özdemir ile Türkiye ve Azerbaycan'dan çok sayıda akademisyen katıldı.

Doç. Dr. Özdemir, 28 Mayısta 100. yılı kutlanacak Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurulmasında Türkiye'de eğitim alan, Türk kültürünü özümseyen edebiyatçı ve eğitimcilerin oluşturduğu fikir akımlarının büyük rol oynadığına dikkati çekti.

Özdemir, panelin amacının, o dönemdeki edebiyatçı ve akademisyenleri, onların verdiği mücadeleyi yeniden gündeme getirmek, Türkiye ve Azerbaycan'ın şimdiki akademisyenleri arasında iletişim köprüsü oluşturmak olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Hebibbeyli de Türkiye ve Azerbaycan maarif ve edebiyatının çok sayıda ortak yönünün bulunduğunu; bunun, ortak tarihi kökler ve değerlerden kaynaklandığını ifade etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara