Dolar

32,5209

Euro

34,7540

Altın

2.495,92

Bist

9.524,59

Azerbaycan en son nereleri kurtardı?

Azerbaycan Karabağa girdi mi? Azerbaycan hangi bölgeleri işgalden kurtardı? Azerbaycan ne kadar ilerledi? Azerbaycan nereye kadar ilerledi? Azerbaycan nereleri aldı? Azerbaycan, topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için başlattığı operasyon son dakika gelişmesi yakından takip ediliyor. Azerbaycan, ordusu son olarak Karabağ’ın kalbi olarak bilinen Şuşa’yı işgalden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, yeni kurtarılan yerleri açıkladı. Peki Azerbaycan en son nereleri kurtardı?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-09 20:37:39

Azerbaycan en son nereleri kurtardı?

27 Eylül'de Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki sivillere ateş açması sonrası Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları geri almak için harekat başlattı. Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasının yolunun geçtiği Şuşa kenti, 28 yıl aradan sonra gerçek sahibi Azerbaycan'a yeniden. katıldı. Şuşa'da 28 yıl sonra Ezan-ı Muhammediye yeniden semalara yükseldi. Şuşa'nın kurtarılmadan sonra yeni yerleşim yerleri daha Ermeni çetelerden geri alndı.

azerbaycan-karabağ Azerbaycan nereleri kurtardı?

Azerbaycan ordusu 1 kasaba, 48 köy ve 8 stratejik tepeyi daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Twitter'dan yaptığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Müzəffər Azərbaycan Ordusu Xocavəndin Mets Tağlar, Salakətin, Zoğalbulaq, Aragül, Tağavard, Böyük Tağavard, Zərdanaşen, Şəhər, Xocalının Şuşakənd, Muxtar, Daşaltı, Füzulinin Aşağı Güzdək, Qovşatlı, Mirzəcamallı, Şəkərcik, Mərdinli, Şıxlı, Qaraməmmədli, Dövlətyarlı, Mollahəsənli, Əsgərxanlı, Yuxarı Nüsüs, Aşıq Məlikli, Niftalılar, Qərər, Çələbilər, Qubadlının Qaramanlı, Xəndək, Həmzəli, Mahrızlı, Hal, Ballıqaya, Ulaşlı, Tinli, Xocahan, Boyunəkər, Qaraqoyunlu, Çərəli,Laçının Güləbürd, Səfiyan, Türklər kəndlərini işğaldan azad etmişdir. Eşq olsun Azərbaycan Ordusuna! Qarabağ Azərbaycandır!" ifadelerini kullandı. 

Haber Ara