Dolar

32,5047

Euro

34,5342

Altın

2.496,60

Bist

9.548,09

Azerbaycan duyurdu! İki Ermenistan uçağı düştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Çarşamba günü (bugün) yaptığı açıklamada, 29 Eylül'de iki Ermeni Su-25 savaş uçağının bir dağa çarparak infilak ettiğini duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-30 14:38:10

Azerbaycan duyurdu! İki Ermenistan uçağı  düştü

İşgalci Ermenistan'a karşı amansız bir mücadele veren Azerbaycan'dan savaş bölgesiyle ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, dün Ermenistan'a ait 2 Su-25 savaş uçağının düştüğünü, Ermenistan'ı uçaklarından birinin düşürülmesi konusunda yalan söylemekle suçladı.

Hacıyev, "Her iki uçak da bir dağa düştü ve patladı. Bu, Ermeni askeri yönetiminin vatandaşlarına ve halka doğru bilgi sağlamadığını gösteriyor." dedi.

Ermenistan'dan yapılan açıklamada, düşen uçak sayısının 1 olduğu, pilotun isminin de Valeri Danelin olduğu belirtilmişti. 

Ermenistan ayrıca uçağın, Türk F-16'ları tarafından vurulduğu iddiasıyla, dünya kamuoyunda Türkiye karşıtlığı için yanlış bilgiler yaymaya çalıştı.

Ermenistan'ın iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Ermenistan'ın uçağını vurduğu iddialarını yalanladı. Altun, "Türkiye Ermenistan uçağını vurmadı" dedi.

 

Haber Ara