Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Azerbaycan’dan İsrail’e: Ermenistan’ı durdur

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Ermenistan’ın işgaline maruz kalan Dağlık Karabağ bölgesine dair çatışmalar yeniden alevlendi. Ermenistan ile iyi ilişkiler içinde olan İsrail ise meseleye fazla müdahil olmak istemiyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 14:31:42

Azerbaycan’dan İsrail’e: Ermenistan’ı durdur

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Ermenistan'ın işgallerine maruz kalan Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların yeniden alevlenmesiyle dünya ülkeleri tekrar Kafkaslar'a odaklandı.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in baş danışmanı Ali Hasanov, Ermenistan ile iyi ilişkiler içinde olan ancak Dağlık Karabağ'daki çatışmalardan uzak durmak isteyen İsrail'e çağrıda bulundu.

Hasanov İsrail'e yönelik olarak “İsrail'den burada olanlarla ilgilenmesini istiyoruz. Çünkü İsrail, Ermenistan'dan ateşi durdurmasını ve müzakerelere başlamasını isteyebilir” dedi.

Baş danışman Hasanov sözlerine “İsrail'i stratejik bir ortak olarak görüyor ve bu meselede bir yorum yapmasını bekliyoruz. Azerbaycan stratejik ortağı İsrail'den, Azerbaycan'ın işgal altında bulunan topraklarında Ermenistan'ın başlattığı askeri kışkırtmalar sonucu yaşanan son gelişmeler noktasında duruşunu ortaya koymasını istiyor” ifadeleri ile devam etti.

Hasanov, İsrail'in ABD, Rusya ve Fransa ile de arasının iyi olduğunu söyleyerek bu ülkeleri de Ermenistan'ı uyarması için teşvik edebileceğini belirtti.

Çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ resmi olarak Azerbaycan toprakları dahilinde bulunup 1988'de başlayan, altı yıl süren ve 30 bin insanın hayatını kaybettiği savaş sırasında Ermenistan'dan tarafından işgal edilmiştir.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında haftasonu başlayan çatışmalarda Azerbaycan tarafından 16 asker hayatını kaybederken Ermenistan tarafının kaybının 30 kişi olduğu aktarılıyor.

Haber Ara