Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Azerbaycan'dan, Ermeni bakanın Dağlık Karabağ ziyaretine tepki

Bakü yönetimi'nden, Ara Ayvazyan'ın Karabağ'a gitmesiyle ilgili 'Yükümlülüklerin ihlal edilmesi provokasyondur' denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-06 10:33:11

Azerbaycan'dan, Ermeni bakanın Dağlık Karabağ ziyaretine tepki

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Dağlık Karabağ'ı ziyaret ederek sözde Ermeni yöneticilerle bir araya geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, ziyarete tepki gösterdi.

"ÜÇLÜ BİLDİRİYLE ÇELİŞİYOR"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ayvazyan'ın ziyaretinin ve Dağlık Karabağ'da bazı "anlaşmalar" imzalamasının Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım'da imzalanan üçlü bildiriyle çeliştiği, çatışmaların sona ermesinin ardından bölgede barış, güvenlik ve iş birliğini tesis etme girişimlerine uymadığı belirtildi.

Açıklamada, 10 Kasım'daki bildiride Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da imzasının bulunduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"ERMENİSTAN PROVOKASYON YAPIYOR"

"Ermenistan hükümeti bu hususta yükümlülükler almıştır. Erivan yönetiminin bu yükümlülüklerini ihlal etmesi provokasyondur. İç kamuoyu için gerçekleştirilen bu gibi eylemler, bölgede durumun normalleştirilmesine hizmet etmemektedir.

"GERGİNLİĞİ ARTIRMA GİRİŞİMİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Ermenistan yetkilileri asılsız fanteziler üzerine hareket etmemeli, bölgedeki yeni gerçekliği kabul etmelidir. Üçlü bildirinin uygulanmasının sağlanması ve bölgede oluşan yeni güvenlik formatı, ayrıca iş birliği fırsatlarına dayalı adımların atılması barış içinde bir arada yaşamaya katkı sağlayabilir. Bunun tersi, gerginliği artırma girişiminden başka bir şey değildir."

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ayvazyan, dün Dağlık Karabağ'a giderek oradaki sözde yöneticilerle görüşmeler gerçekleştirmişti.

Haber Ara