Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Azerbaycan'da parti başkanı yardımcısı FETÖ'den tutuklandı

Azerbaycan'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında AHCP Başkan Yardımcısı Emirov tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 15:13:50

Azerbaycan'da parti başkanı yardımcısı FETÖ'den tutuklandı

Azerbaycan'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Azerbaycan Halk Cephesi Partisi (AHCP) Başkan Yardımcısı ve Azadlık gazetesi mali direktörü Faik Emirov tutuklandı.

Devlet Güvenlik Hizmeti, İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılıktan yapılan ortak açıklamada, FETÖ üyelerinin yasa dışı eylemlerinin araştırılması ve önlenmesi amacıyla üç kurumun çalışanlarının katıldığı soruşturma grubu kurulduğu belirtildi.

Ülkenin mobil operatörleriyle ilgili yapılan başka bir soruşturma kapsamında, AHCP Hatai İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Fuat Ahmetli'nin evinde arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, aramada yasaklı dini yayınlar, CD'ler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının bulunduğu broşürler, FETÖ üyelerinin ve imamlarının isimlerinin yazılı olduğu evrak elde edildiği, bu soruşturmanın da FETÖ soruşturmasıyla birleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, soruşturma sürecinde Emirov'un isminin Ahmetli'nin evinde bulunan "imamlar listesi"nde tespit edildiği, onun listede bulunan diğer kişilerle irtibatta olduğunun belirlendiği bildirildi.

Bu nedenle Emirov'un gözaltına alındığı, arabasında yapılan aramada elebaşı Gülen'le ilgili 3 kitap, Gülen'in hutbelerinin bulunduğu 8 CD'nin bulunduğu aktarılan açıklamada, Emirov'un çıkarıldığı mahkemede ceza kanununun "dini ayinlerin icrası adıyla vatandaşların hakkını ihlal etme ve milli, ırksal, sosyal ve dini nefret aşılama" maddeleri gereğince tutuklandığı duyuruldu. 

Haber Ara